Køb/bestil billetter og se program

Dagens skønhed 8

Cinemateket feb-mar

PROGRAM. I februar-marts byder Cinemateket på Luis Buñuel, Nicolas Roeg, Jules Verne og Scorsese. Foruden 10 andre filmserier med masser af festlige og øjenåbnende arrangementer, samt fem festivaler og over 20 eksklusive events.
verne

Jorden rundt med Verne

FILMSERIE. Oplev seks Jules Verne-filmatiseringer fra storhedstiden i 1950’erne og 60’erne: Alle rejsefilm, der hylder eventyrlysten og pionérånden i Jules Vernes bøger. Mange visninger i vinterferien.
straub

Straub & Huillet

FILMSERIE. I løbet af deres 43 år lange karriere udviklede instruktørparret Jean-Marie Straub og Danièle Huillet deres helt egen, kontrære tilgang til filmkunsten. I februar og marts kan du opleve syv af deres hovedværker.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
1945 / mød Gabor Szanto
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

I forbindelse med visningen af '1945' kan du den 20. februar møde filmens idemand og manuskriptforfatter Gabor Szanto.

Operation Wedding - mød instruktøren på CCJF'18
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Instruktør Anat Zalmanson-Kuznetsov fortæller med ’Operation Wedding’ historien om sine egne forældre, der anførte gruppen af de unge jøder for mange år siden. De var helte i den vestlige verden, men bliver stadig betragtet som terrorister i Rusland. Den 25. februar kan du møde instruktøren!

Docs & Talks: The Road - Kina i dag med åbningsreception
I dag kl. 17:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Vi åbner festivalen med en danmarkspremiere på instruktør Zanbo Zhangs imponerende dokumentar ’The Road’, der giver et kritisk indblik i tilblivelsen af Xu-Huai Highway i Hunan-provinsen. Efter filmen vil seniorforskerne Yang Jiang og Luke Patey fra DIIS sammen med Jun Liu, lektor på KU, diskutere de økonomiske, udviklingsmæssige og sociale muligheder og udfordringer, som opstår i kølvandet på Kinas infrastruktur-projekter både lokalt og i resten af verden. Debatten foregår på engelsk. Efter filmen er der åbningsreception i Asta Bar. Billetpris: 95/65 kr.

Kunstklubben: Ai Weiwei The Fake Case - med introduktion
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Kom tæt på systemkritikeren Ai Weiwei i Andreas Johnsens Bodil-vindende ’Ai Weiwei The Fake Case’, der præsenteres af kunsthistoriker Bente Scavenius den 20. februar kl. 19.15.

Monsieur Mayonnaise / mød Camilla Blachmann
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

I forbindelse med visningen af 'Monsieur Mayonnaise' kan du møde Camilla Blachmann. Varighed 30 min.

Du levende

Du levende

Instruktør: Roy Andersson
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRoy Andersson er blevet kaldt en slapstick-version af Ingmar Bergman. Med knugende absurde og anarkistiske tableauer hudfletter han den svenske folkesjæl. Resultatet af skæbnefortællingerne er et sorthumoristisk studie i eksistentiel tomhed, og de 50 kompositioner om fortvivlelse og fordærv brænder sig fast på nethinden. Vi møder blandt andre en ung pige, der er desperat forelsket i en rockstjerne, alt imens forretningsmænd, hjemmegående husmødre, kriminelle og alkoholikere døsigt vandrer rundt mellem drøm og virkelighed. ‘Du levende’ er lige så klinisk udført som forløberen ‘Sange fra anden sal’, men det dystre træder mere i baggrunden og giver plads til en balstyrisk humor – uden at filmen bliver mindre skarpsynet kritisk af den grund.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412