Køb/bestil billetter og se program

Kampboks

Cinemateket dec-jan

PROGRAM. Vi byder bl.a. på en stor serie med Jean-Pierre Melville, Werner Herzog – i filosofisk lys, Bogart & Bacall, Kubrick komplet og Japansk 1930'er-film med benshi-besøg - foruden15 andre filmserier med introduktioner, diskussioner, musik og meget mere.
20161117_2121_209x163

Cinemateket til Aarhus

NY FILIAL. Fra årsskiftet etableres en filial af Cinemateket i Aarhus-biografen Øst for Paradis, som hver tirsdag vil stille en sal til rådighed for to cinemateksvisninger. Filialens program vil udgøre en miniudgave af Cinematekets program i København.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
4.50 fra Paddington
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI filmen overværer Miss Marple et mord gennem vinduet af et forbipasserende tog. Da politiet affærdiger hende som en halvskør ældre dame, der vist læser for mange krimiromaner i sin fritid, beslutter hun ufortrødent at tage sagen i egen hånd. Som en sand blodhund sporer hun hurtigt blodsporet til et palæ nær togskinnerne. Under dække som den nye stuepige infiltrerer Miss Marple listigt det store palæ med de mange hemmeligheder.

Filmen er den første Miss Marple-film nogensinde. Tre årtier efter Agatha Christie for første gang introducerede verden for den folkekære amatørdetektiv, fik frøken Jane Marple endelig sin debut på det store lærred. Det skulle blive Margaret Rutherford, der i start-60’erne skulle lægge krop og sjæl til den første række Marple-film. Hendes fortolkning af den ikoniske selvtægtskvinde lå langt fra Christies litterære forlæg, men Christie selv respekterede Rutherford og dedikerede sågar sin næste roman, ’Det forstenede ansigt’ (1962), til skuespillerinden.

Cave of Forgotten Dreams (3D)
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI 1994 blev verdens ældste hulemalerier opdaget i en skjult grotte i Chauvet, Frankrig, og de viste sig ikke blot at være mere end dobbelt så gamle som hulemalerierne i Lascaux – de hidtil ældste – men også i væsentlig bedre stand! Et stenskred havde holdt hulen forseglet i 30.000 år. Werner Herzog fik som den første fotograf adgang til hulen. Og ikke bare adgang – han fik – med en særlig form for lys, der ikke udsender varme – mulighed for at dokumentere de indre hvælvinger og menneskelige spor i sugende, sanselige 3D-optagelser.

Med sin vanlige tyske accent og knastørre humor præsenterer Herzog på lydsporet sin – og forskellige forskeres – formodninger. Ofte ledsaget af et: ”We will never know.” Herzog elsker den digteriske frihed, som usikker viden medfører. Som Filmmagasinet Ekko skrev: ”Herzogs herlige undren er i sig selv hele billetten værd. Og hvor får man ellers lov til at overvære en opførsel af USA’s folkelige nationalmelodi The Star-Spangled Banner på benfløjte?”

Spoor

Spoor

Instruktør: Agnieszka Holland
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAstrologen og vegetaren Duszejko har slået sig ned i en lille idyllisk polsk bjerglandsby, hvor sneen ligger meterhøj i det smukke landskab. Duszejko har lagt sig ud med de lokale macho-jægerklub, der ikke deler hendes syn på dyrs rettigheder, herunder landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, da ”de ikke har en sjæl”. En dag forsvinder Duszejkos to elskede hunde, og kort efter bliver en af jægerne fundet myrdet. Der er kun dyrespor på gerningsstedet, hvilket får Duszejko til at lufte teorien om, at de vilde dyr tager hævn. Dét bliver mødt med skepsis af den snusfornuftige landbetjent, men snart omkommer flere mænd under lignende mystiske omstændigheder – alle samfundsstøtter og passionerede jægere.

Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ’Europa, Europa’ (1990) og senest har instrueret afsnit af tv-serierne ’The Wire’ og ’House of Cards’, har med ’Spoor’ skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, inciterende øko-thriller og feministisk eventyr baseret på Olga Tokarczuks roman ’Drive Your Plough Over The Bones of The Dead’.

Flygtningen - med introduktion af krimiekspert Bo Tao Michaëlis
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev Humphrey Bogart i bandager og hedt samspil med sin 25 år yngre livsledsagerske Lauren Bacall i kultklassikeren ’Dark Passage’. Krimiekspert Bo Tao Michaëlis introducerer filmen, der er kendt for sin suspense og subtile brug af subjektivt kamera. Tirsdag den 12. december kl. 19.15.

Den sidste bølge

Den sidste bølge

Instruktør: Peter Weir
Serie: Peter Weir
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSydney-advokaten David Burton (Richard Chamberlain) har godt gang i karrieren og styr på familielivet, da en opringning pludselig ændrer hans stabile tilværelse. David bliver bedt om at rådgive en gruppe australske aboriginere, der er havnet i uføre, efter at en af deres egne er fundet død under mystiske omstændigheder, der kunne pege på mord. ’Den sidste bølge’ er visuelt forførende med sine kryptiske drømmespil i kameraføring og frem for alt lyssætning. Lys- og skyggevirkningerne bliver både et vartegn for filmen og er dens kunstneriske højdepunkt. Peter Weir har med filmen skabt en uhyggelig drømmeverden, der er både sær og personlig.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412