www.dfi.dk

www.dfi.dkwww.dfi.dk
 

 

 

 

- et undervisningsmateriale

 

Se filmen på Filmstriben

Ungdomshuset på Jagtvej


Foto: Folke

Efter mange forhandlinger med kommunen indvilgede socialdemokraterne og overborgmester Egon Weidekamp i 1982 i at stille et hus til rådighed som ungdomshus for bz`erne. Det blev det gamle Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro, som bz`erne fik brugsretten til. Overdragelsen skete officielt den 31. oktober 1982.

Der er stor indvielsesfest den 30. november 1982, og Egon Weidekamp er med til åbningen. Han dukker op og holder tale. BZ'erne forsøger at give ham buksevand, da han skal forlade huset - det ender med, at han får en spand vand over sig.

Huset bliver samlingssted for bz`ere og ligesindede unge. Der bliver oprettet diverse værksteder og øvelokaler, og huset bliver kendt som alternativ musikscene i hele Europa.

I 1999 sætter Københavns kommune ejendommen til salg mod brugernes vilje, og i 2001 køber den kristne sekt Faderhuset Jagtvej 69.

Ungdomshusets brugere forbliver i huset. Efterfølgende har både Byretten og Landsretten stadfæstet, at Faderhuset er ejere af Ungdomshuset. Procesbevillingsnævnet afslår at lade sagen prøve ved Højesteret.

En fond forsøger at købe Ungdomshuset af Faderhuset, men Faderhuset afslår flere tilbud fra fonden. De unge bliver bedt om at forlade Ungdomshuset, men erklærer, at de ikke har tænkt sig at gå frivilligt. Tidligt om morgenen den 1. marts 2007 rydder politiet huset, med flere dages voldsomme demonstrationer til følge. Den 5. marts 2007 starter de nye ejere nedrivningen af Jagtvej 69.

Se også http://da.wikipedia.org/wiki/Ungdomshuset og www.ungeren.dk


Det Danske Filminstitut 2007