www.dfi.dk

www.dfi.dkwww.dfi.dk
 

 

 

 

- et undervisningsmateriale

 

Se filmen på Filmstriben

Allotria

Den 1. maj 1982 bliver Allotria-huset i Korsgade på Nørrebro i København besat. I huset etableres kollektiver, og det lukkede værtshus i stuen bliver genåbnet af bz`erne. Stedet bliver blandt andet spillested for punkmusik.

Den 11. januar 1983 kl. 9:00 bliver en container med politifolk hejst op i 4. sals højde ved Allotria, herfra gennembryder politiet muren og kommer ind i huset. Politiet fungerer som saneringsarbejdere og gør huset ubeboeligt. Ca. 1000 politifolk deltager. Det går op for politiet, at huset er tomt. Bz`erne har forladt det via en hjemme-gravet tunnel under vejen. Ideen til tunnelen kom fra en bog om en fangeflugt fra en tysk fangelejr under 2. verdenskrig.

"Vi bestemmer selv hvornår vi vil slås" står der på bz`ernes banner som er hængt ud af vinduet. 35 bz`ere kommer op gennem gulvet i blikkenslagerbutikken overfor Allotria og forsvinder på ladet af en ventende lastbil. Kl. 15 er huset revet ned. Lille Fjer, der er nabohus til Allotria, rives også ned. Huset Safari rømmes uden modstand.


Det Danske Filminstitut 2007