En frygtelig kvinde er første Skitsen-film i produktion

SKITSEN. Christian Tafdrup er sammen med producerne Thomas Heinesen og Marta Mleczek i gang med produktionen af instruktørens anden spillefilm, "En frygtelig kvinde", der er blevet til efter et nyt udviklingskoncept.

En-frygtelig-kvinde

I det første Skitsen-projekt, "En frygtelig kvinde", møder Rasmus Marie og er sikker på, at hun er hans livs store kærlighed. Foto: Niels Buchholzer

For godt et år siden indbød New Danish Screen med Skitsen til en ny måde at udvikle spillefilm på. Den første af fem planlagte film, Christian Tafdrups "En frygtelig kvinde", har for et par uger siden afsluttet 16 dages optagelser.

En grundtanke bag Skitsen er, at filmskaberne hurtigt skal i gang med at opridse deres film i form af en tolv minutters filmet skitse. Sideløbende udvikles et treatment med en uddybning af handlingen eller et manuskript, desuden et koncept for produktionen.

Læs mere: Her er vi med Skitsen nu

Skitsen som befriende arbejdsform

"Jeg laver en film om en frygtelig kvinde, som hun ser ud gennem mandens øjne," siger Christian Tafdrup om projektet, der bliver instruktørens anden spillefilm.

"Det, der i første omgang tiltalte mig ved Skitsen, var den relativt korte arbejdsproces. Min medforfatter og jeg begyndte at skrive, så snart vi havde fået støtten. Manuskriptet var færdigt fem måneder senere, og to måneder efter gik vi på optagelse. Det kan selvfølgelig virke skræmmende at rykke så hurtigt frem, men det har været befriende at skulle tage afgørende beslutninger ganske hurtigt og ikke at diskvalificere sine ideer. I stedet for at styre materialet har det i højere grad styret os, og jeg tror ikke, manuskriptet var blevet så levende, hvis vi havde knoklet med det i årevis, som man jo normalt gør."

"Vi har arbejdet uden lys og uden særlig mange prøver. Jeg var nervøs for, om det kunne lade sig gøre, men det har været befriende ukompliceret. Jeg har følt mig meget tæt på den historie, vi gerne ville fortælle, og har samtidig turdet tage radikale valg. Og så har det helt enkelt bare været virkelig sjovt," fortæller instruktøren om processerne før og under optagelser af hans nye spillefilm.

Mette Damgaard-Sørensen, kunstnerisk leder på New Danish Screen, har støttet "En frygtelig kvinde" og glæder sig over den proces, der er sat i gang med Skitsen.

"Da vi lancerede Skitsen initiativet var det vores forhåbning, at udviklingsformen kunne give mere lyst, mod og radikale fortællinger til filmene. Nu er den første film optaget og tre mere får produktionsstøtte inden jul. Det har været fantastisk opløftende at se, hvordan holdene har grebet muligheden for at udvikle visuelt, hurtigt og fleksibelt. Der er kommet fem helt forskellige og meget stærke projekter ud af initiativet, som vi glæder os til, publikum kan møde."

En film om det moderne parforhold

I "En frygtelig kvinde" har Anders Juul rollen som Rasmus, der møder Marie, spillet af Amanda Collin. Rasmus er sikker på, at han endelig har mødt sit livs kærlighed. Men der går ikke lang tid, før hun afslører sig som et frygteligt væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

"Ideen til min film blev til på en følelse af vrede og afmagt og handler om alt det ubehagelige, jeg synes, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold. Filmen er fri fantasi, inspireret af egne og andre mænds erfaringer. Jeg håber, det bliver tåkrummende at se på. Men også genkendeligt og underholdende for begge køn, som uden tvivl vil kunne spejle sig i mange af Marie og Rasmus' problemer," uddyber instruktøren.

På filmens rolleliste er også Rasmus Hammerich, Carla Mickelborg, Vibeke Hastrup, Søren Hauch-Fausbøll, Nicolai Jandorf, Danny Thykær, Nicklas S. Lundstrøm og Fanny Louise Bernth. Manuskriptet er skrevet af Christian Tafdrup selv og hans bror Mads Tafdrup, og filmen produceres af Thomas Heinesen og Marta Mleczek for Nordisk Film Production.

Udover at være en anerkendt skuespiller, har Christian Tafdrup tidligere instrueret den prisbelønnede novellefilm "En forelskelse" samt spillefilmen "Forældre".

Der er forventet premiere på "En frygtelig kvinde" i efteråret 2017.

Nyheder fra dfi.dk

/om talentudvikling 2016-17

Filmværkstedet København: Voksende krav til talenterne

Filmværkstedet København: Voksende krav til talenterne

3. marts 2016 | Af Freja Dam TALENTUDVIKLING. Talenter skal i dag være langt dygtigere end for blot få år siden, og det er filmværkstederne endnu ikke rustet til, mener leder af Filmværkstedet / Kø...
Tema - Talentudvikling 2016

Tema - Talentudvikling 2016

En række artikler sætter fokus på talentudvikling i Danmark anno 2016. Nyheder fra dfi.dk /om talentudvikling 2016-1...
Talentudvikling i flere spor

Talentudvikling i flere spor

2. februar 2016 | Af Redaktionen TALENTUDVIKLING. Hvis det høje niveau i dansk film skal bevares, er der behov for en kontinuerlig tilgang af nye talenter. Vicedirektør Claus Ladegaard fortæller om...
Hvad kan jeg blive? / Film

Hvad kan jeg blive? / Film

1 December 2007 | By Sophie Engberg Sonne Er det tillokkende som ungt, visuelt begavet menneske at gå filmvejen? Eller er det federe og enklere at komme til at udtrykke sig inden for spildesign, 3...

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412