Køb/bestil billetter og se program

ET

CINEMATEKET AUG-SEP

PROGRAM. Fra Spanien, Polen og Myanmar til mestrene Spielberg, Kubrick og Hitchcock - foruden spændende festivaler som Arabian Nights og Sindet og filmen-festivalen med mad, debatter, talks og fest. Glæd dig til august og september i Cinemateket!
E.T.  poster

SPIELBERG & WILLIAMS

FABELAGTIGT SAMARBEJDE. Fra den 1. august til 26. september hylder vi samarbejdet mellem Steven Spielberg, hvis makkerskab efterhånden har rundet 43. Oplev nogle af deres mest legendariske værker, som ’E.T.’, ’Nærkontakt af tredje grad’ og ’Dødens gab’.
Stanley.Kubrick.A.Life.in.Picture.4

STANLEY KUBRICK

KRIG, KUP OG KIRK DOUGLAS. I første del af vores store Stanley Kubrick-retrospektiv sætter vi fokus på instruktørens mindre kendte værker fra 1950’erne og blænder også op for flere særarrangementer med fokus på den altid kølige og misantropiske Kubrick.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, september 1
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 3-5 år, september 1

Børnebiffen 4-6 år, september
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 4-6 år, september

Dræberkysset

Dræberkysset

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 17:15Den intense noir-thriller handler om en aldrende bokser, der bliver forelsket i en natklubdanserinde og redder hende ud af kløerne på en gangsterboss. Kubricks kompetente instruktion og kameraarbejde kommer ikke mindst til udtryk i de atmosfæremættede optagelser af en menneskejagt hen over New Yorks tage. "En af de ondeste boksekampe nogensinde på det store lærred," skrev filmjournalisten Peter Cowie om en sekvens i filmen.

Lov, ret og film: 12 vrede mænd - med introduktion
I dag kl. 19:00

Den 20. september kl. 19.00 præsenterer viser vi i Lov, ret og film Sidney Lumets intense retssalsdrama ’12 vrede mænd’ fra 1957 med ekspert-introduktion.

Psycho

Psycho

Instruktør: Alfred Hitchcock
I dag kl. 19:15At 'Psycho' skulle blive Hitchcocks mest berømte og mest indbringende film nogensinde lå ikke i kortene, da instruktøren hyrede produktionsholdet fra sin tv-serie 'Alfred Hitchcock Presents' til at lave en hurtig, billig gyser. Resten er dog historie: Hverken øde beliggende moteller, høflige receptionister, brusebade, køreture, gamle mødre eller akavede måltider i baglokaler med udstoppede fugle har siden været det samme. Der er dømt subtil uhygge på højt plan, når den flinke Norman Bates (Anthony Perkins) tager imod på sit motel. Filmen er fuld af enestående sekvenser, Bernard Herrmanns musik går lige i knoglerne, og John L. Russells sort/hvide fotografering er mageløs.

Nattoget

Nattoget

Instruktør: Jerzy Kawalweowicz
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPå et overfyldt nattog fra Warszawa til Østersøkysten bliver den unge kvinde Marta tvunget til at dele sovevogn med den mørke, mystiske Jerzy. I toget befinder sig en broget skare af medpassagerer, der blandt andet tæller en morder på fri fod. Kawalweowicz’ film er en Hitchcock’sk thriller og samtidig et fængslende studie i ensomhed. Trzaskowskis atmosfæremættede jazz-score har i høj grad bidraget til filmens status som et tidløst mesterværk i polsk film.

Firestarter

Firestarter

Instruktør: Mark Lester
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPigen Charlie (Drew Barrymore) kan sætte ild til hvad som helst med tankernes kraft. De overnaturlige, såkaldte pyrokinetiske, evner har hun som følge af et mystisk eksperiment, som hendes forældre udsatte hende for i barndommen. Det er en stor belastning for hende, og onde mænd ser store muligheder i hendes kreative ildspåsættelser. De vil gøre hvad som helst for at fange Charlie, men det bliver ikke nemt at trodse hendes flammehav.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412