Køb/bestil billetter og se program

Kampboks

Cinemateket dec-jan

PROGRAM. Vi byder bl.a. på en stor serie med Jean-Pierre Melville, Werner Herzog – i filosofisk lys, Bogart & Bacall, Kubrick komplet og Japansk 1930'er-film med benshi-besøg - foruden15 andre filmserier med introduktioner, diskussioner, musik og meget mere.
OFP_net

Filial i Aarhus er åbnet

FILIALÅBNING. Cinematekets nye filial i Aarhus-biografen Øst for Paradis fik en varm modtagelse, da den tirsdag den 9. januar åbnede med en unik biografoplevelse for et spændt og forventningsfuldt publikum.
Cave.of.Forgotten.Dreams.1

HERZOG I FILOSOFISK LYS

PÅ RANDEN AF EKSISTENSEN. I december og januar står den på en sand perlerække af Werner Herzog-dokumentarer i Cinemateket, når vi præsenterer en serie filosofiske saloner med filmene og deres temaer som omdrejningspunkt.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år (1), januar
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 3-5 år (1), januar

Børnebiffen 4-6 år, januar
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 4-6 år, januar

Yi Yi - familiedrømme

Yi Yi - familiedrømme

Instruktør: Edward Yang
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Yi Yi’ er den eneste af Yangs film, der har været i dansk distribution og står da også som instruktørens mest uomtvistelige mesterværk. Det er et slægtsdrama struktureret omkring et år i familien Jians liv og med punktnedslag i de mest epokegørende begivenheder: bryllup, fødsel og begravelse. Som i ’A Confucian Confusion’ er det middelklassen og dens normer, der er Yangs primære fokus. Samtlige familiemedlemmer synes at være i dyb eksistentiel krise – lige fra den otte-årige Yang Yang, der ikke kan forstå, at han ikke kan se verden med andres øjne, til hovedpersonen NJ, der nærmest udtaler sig på vegne af samtlige personer, når han siger: ”Vi har alle brug for at tænke”.

Familien er samlet, fordi bedstemoren har været ude for en ulykke og nu ligger i koma. Yang udnytter metaforisk det smertefulde tidslige vakuum til at sætte livets store spørgsmål på dagsordenen. ’Yi Yi’ præsenterer en sjælden livsklogskab og kontemplativ ro og er et unikt studie i, hvordan en film kan vare tre timer uden at føles et sekund for lang.

The Great Ecstasy of Woodcarver Steiner
I dag kl. 20:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvis der uddeltes præmier for mest irrationelle sportsgren, ville skiflyvning utvivlsomt indtage en ærefuld tredjeplads efter curling og støvlekast. Og så er skiflyvning – der svarer til skihop, blot fra større ramper – ikke så lidt mere dumdristigt. At sporten har været en livslang fascination for Herzog, lægger han ikke skjul på i denne film, hvor han stakåndet følger i hælene på sit idol, det schweiziske fænomen Walter Steiner. Vi får en rolig og eftertænksom Steiners overvejelser om livet, døden og den træskærer-kunst, der er hans egentlige levebrød. Og ikke mindst er Herzog i 1974 på pletten, da Steiner i Jugoslavien – ubevægelig i luften og med vidt åben mund som et fantom fra en ekspressionistisk gyserfilm – pulveriserer verdensrekorden. Blot for at se resultatet annulleret, da hoppet er for langt til at kunne måles!

Det femte element

Det femte element

Instruktør: Luc Besson
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI den græske alkymi mente man, at jord, ild, luft og vand var de fire elementer, der tilsammen danner liv. Men i instruktør Luc Bessons univers er der et femte element: et element af rendyrket ondskab og mørke, som hvert 5000. år forsøger at overtage og ødelægge vores fire-elementers dimension.

Luc Bessons udsyrede futuristiske kultfilm udspiller sig i New York i det 23. århundrede. Jorden er truet på sin eksistens af mørke, intergalaktiske kræfter, og hvem andre til at redde dagen end Bruce Willis? Ved sin side har han uskyldsvæsenet Leeloo (Milla Jovovich). Den erobrede i sin tid tre af de store franske filmpriser, César, for instruktion, fotografering og produktionsdesign og vandt vores ønskefilm-afstemning.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412