CPH:DOX ansætter unge til ny festivalredaktion

CPH:DOX. CPH:DOX opretter nu en film- og debatredaktion med 6-8 nye stillinger for ambitiøse, unge programplanlæggere. De unge kommer til at udgøre en helt ny redaktion, der skal sikre CPH:DOX en større diversitet og en stærkere repræsentation fra nye, unge stemmer både i program og organisation. Initiativet sker med støtte fra Roskilde Festival og i samarbejde med Mino Danmark, SIND Ungdom og LGBT+ Ungdom.

CPH:DOX er en af landets største kulturbegivenheder, der hvert år præsenterer de bedste nye dokumentarfilm samt en række debatter, samtaler og store events, der tilsammen udgør et tværsnit af verden og vores fælles samfund.

Men med festivalens ambition om at skabe reel social forandring gennem refleksion, demokratisk dialog og meningsudvekslinger på tværs af befolkningen, er det også nødvendigt at involvere nye stemmer - ikke bare i filmene, men også på det hold, der sammensætter programmet.

Derfor nedsætter CPH:DOX nu en helt ny redaktion på festivalen med lønnede, unge medarbejdere, der skal sammensætte et film- og debatprogram til CPH:DOX i marts 2021 med udgangspunkt i deres liv, bekymringer og håb for samfundet og fremtiden.

En mangfoldig redaktion med unge stemmer

“Som festival er det vores mål at give publikum mulighed for at udforske nye sider af vores fælles virkelighed, men også at nå ud til mennesker fra alle dele af samfundet. Og det søger vi nu hjælp til. For i vores redaktion har vi brug for nye idéer, tanker og perspektiver fra unge mennesker med minoritetsbaggrund, sårbare unge, aktivistiske unge og i det hele taget unge med vigtige historier og stemmer, der vil høres,” siger CPH:DOX’ direktør, Tine Fischer.

Om redaktionen og jobopslag

Alle unge mellem 16 og 25 år, der interesserer sig film og verden og samfundet omkring dem – og som har lyst til at udvikle et debat- og eventprogram på en af verdens største dokumentarfilmfestivaler – opfordres til at søge.

  • Stillingerne er lønnede og løber fra januar til og med april 2021 med 10 ugentlige arbejdstimer fordelt på to arbejdsdage, hvor hele redaktionen er samlet. Festivalen ansætter i alt 6-8 nye programlæggere.
  • Alle interesserede kan ansøge ved at sende en video på max. 3 minutter, hvor de besvarer to spørgsmål: 1) Hvilken filmoplevelse har betydet noget særligt for dig? Og 2) Hvis du kunne ændre én ting i samfundet, hvad skulle det så være? Alt andet ved videoen - format, stil, udtryk - er helt op til dig.
  • Videoen skal sendes til ungestemmer@cphdox.dk (enten som fil eller download-link) senest mandag den 4. januar 2021 kl. 10:00. CPH:DOX inviterer til samtaler i løbet af første uge af januar. 

Med støtte fra Roskilde Festival og projektet ‘Unge Stemmer’ søger festivalen derfor 6-8 programlæggere. Stillingerne er lønnede, og de unge kommer til at tilrettelægge et program med film, debatter og events, der tager udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, der er vigtige for netop dem.

Stærke partnere skal sikre diversitet

Projektet og redaktionen er udviklet i samarbejde med en række vigtige partnere, der er i direkte berøring med de unge, som CPH:DOX gerne vil rekruttere. Derfor er Mino Danmark, SIND Ungdom og LGBT+ Ungdom partnere på projektet og medafsendere på jobopslaget for at sikre, at det når bredt ud.

Kontakt

Sune Blicher
Kommunikationschef for CPH:DOX
Tlf. +45 3122 2661
sune@cphfilmfestivals.dk

“Det er desværre sjældent at lønnede stillinger i kulturbranchen, der er direkte målrettet unge med eksempelvis minoritetsetnisk baggrund, bliver slået op, og vi vil derfor meget gerne støtte den nye redaktion på CPH:DOX, så der også bliver plads til et film- og debatprogram sammensat af unge mennesker, der ellers alt for sjældent kommer til orde”, siger kultur- og eventudvikler i Mino Danmark, Sama Sadat Ben Haddou.

Om CPH:DOX

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2019, som slog alle rekorder med et besøgstal på 114.400.

  • I 2020 betød coronakrisen, at festivalen en uge før start måtte genopfinde sig selv som en digital festival, der som den første i verden udkom online og lykkedes med igen at sætte publikumsrekord med mere end 117.000 digitale gæster. I 2021 er festivalen tilbage i biograferne, men fortsætter også med adgang til film online.
  • CPH:DOX insisterer på at indfri dokumentarfilmens forandringspotentiale ved ikke blot at vise filmene, men forankre dem i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses for at skabe et rum for refleksion, demokratisk dialog og meningsudvekslinger på tværs af befolkningen.
  • CPH:DOX modtog i 2020 støtte fra Roskilde Festivals pulje ‘Unge Stemmer’ til at skabe et nyt demokrati-laboratorium for unge udviklet i samarbejde med frivillige organisationer, der har til formål at styrke deltagernes civile engagement. Den nye film- og debatredaktion er en del af dette projekt.
Tags: CPH:DOX