Eurimages

Eurimages er en international co-produktions fond under Europarådet i Strasbourg, der støtter produktion og distribution af spille- og dokumentarfilm

Hvis man ønsker at søge om co-produktionsstøtte hos Eurimages, skal man være opmærksom at retningslinjerne har ændret sig på 5 væsentlige områder: 

1) Bekræftet finansiering
Man skal bevise at mindst 50% af finansieringen er bekræftet i hvert co-produktionsland ved ansøgningstidspunket. Hvis ikke dette er på plads, bliver projeket afvist med det samme. 

2) Optagelsesstart
Hvis der er en troværdig forklaring kan det godkendes at op til halvdelen af optagelserne er påbegyndt inden ansøgningstidspunktet. Man skal dog vedlægge en forespørgsel samt en beskrivelse af optagelsesforløbet sammen med ansøgningen 

3) Digital kopi 
Der skal inkluderes en digital master kopi til biografdistribution i budgettet. Ud over udgifterne til en digital master kopi kan der også indgå udgifter til en 35mm kopi, hvis det er nødvendigt. 

4) Gen-ansøgning
Man kan nu kun genansøge Eurimages én gang med samme projektet, og man skal trække sin ansøgning tilbage senest 31 dage inden beslutningsmødet finder sted.

5) Støttebeløb
Man han højst søge om støtte til 17% af produktionsomkostningerne og maxbeløbet er 500.000 euro

Læs alle retningslinjerne for Eurimages co-produktionsstøtte 


Fakta

EURIMAGES blev oprettet af Europarådet i 1988 og har primært til formål at støtte produktion af europæiske spille- og dokumentarfilm. Fonden har medvirket i co-produktionen af over 900 spillefilm og dokumentarfilm. Desuden støtter Eurimages distribution af europæiske film. Formålet med Eurimages er blandt andet at skabe en stærk europæisk filmindustri og en fælles identitet som modvægt til amerikansk filmkultur. Siden 1988, har EURIMAGES ydet støtte til mere end 1500 Europæiske co-produktioner til et samlet beløb på 455 millioner euro. 

EURIMAGES har 36 medlemslande: Albanien, Østrig, Belgien, Bosnien Herzegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Letland, Lithauen, Luxembourg, Holland, Norge, Polen, Portugal, Rusland, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Makedonien, Tyrkiet og Georgien.

For nærmere info om Eurimages kontakt Christian Juhl Lemche eller se Eurimages officielle hjemmeside

Eurimages deadlines 2020

22. januar 2020

16. april 2020

25. august 2020

20. oktober 2020


Online ansøgning

NB! Fra d. 3. april 2013 skal alle ansøgninger til Eurimages indsendes online.


Download Eurimages guidelines

Kontakt

Christian Juhl Lemche

Festival Manager, spillefilm

Telefon: +45 2148 8522
E-mail: christianjl@dfi.dk