MEDIA-støtte

Creative Europe MEDIA Desk Danmark på Det Danske Filminstitut informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU´s audiovisuelle politik og programmer.

Creative Europe MEDIA Desk Danmark er en joint venture organisation, som er oprettet via et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og EU Kommissionens direktorat for uddannelse og kultur.

Hvad gør vi

 • Informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU's audiovisuelle politik og programmer
   
 • Afholder projektmøder – hvor vi tilbyder individuel rådgivning om nationale og europæiske støttemuligheder til konkrete internationale projekter inden for udvikling, produktion, distribution og ny teknologi.
   
 • Rådgiver og hjælper med konkrete ansøgninger til Creative Europe.
   
 • Informerer om kurser og seminarer i Europa støttet af Creative Europe Programmet.
   
 • Afholder informationsmøder og seminarer til gavn for en professionalisering og internationalisering af den danske branche.
   
 • Tilbyder et ressourcecenter bestående af en mindre samling opslagsværker, tidsskrifter, rapporter og faglitteratur om om film, tv og multimedier – specielt inden for finansiering, distribution og markedsføring.

Vi er to ansatte på kontoret og man er altid velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller vejledning om Creative Europe-programmet.


MEDIA-delprogrammet

Under MEDIA-delprogrammet støttes både videospil, spillefilm, dokumentarfilm og animationsfilm, og hvert år støttes mere end 300 europæiske filmprojekter. Faktisk støtter Creative Europe 9 ud af 10 europæiske film, som distribueres uden for deres oprindelsesland.

Gennem biografnetværket Europa Cinemas støttes desuden over 700 biografer, der hovedsageligt har europæiske film på programmet.
Endelig støtter programmet en lang række filmfestivaler, markeder og forskellige efteruddannelsestilbud rundt om i Europa.

MEDIA-delen omfatter

 • støtte til udvikling af spillefilm, kreativ dokumentar, videospil og interaktive værker
 • støtte til produktion af tv-programmer (tv-serier, kreativ dokumentar og animation)
 • støtte til distribution af spillefilmfilm, kreativ dokumentar og animation
 • støtte til kursusudbyder der tilbyder efteruddannelse til den professionelle branche (se mere under MEDIA-kurser)
 • støtte til organisationer der bl.a. varetager international markedsføring og festival aktiviteter

  MEDIA Systemet 

  MEDIA-enheden i Bruxelles overser programmets politik og evaluering samt dets budget. Enheden ligger under DG CNECT - Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology.

  Executive Agency (EACEA) står for den daglige ledelse af MEDIA-delprogrammet. Dette indbefatter forberedelse og udgivelse af Calls for Proposals, evaluering og indledende udvælgelse af ansøgere og projekter, underskrivning af projektaftaler samt opsyn og kommunikation med støttemodtagere.

  MEDIA Management Commitee udgøres af repræsentanter, sædvanligvis fra ministerier eller nationale støtteorganisationer, for alle medlemslandene. Komiteen superviserer kommissionen i godkendelsen af programmets budget, retningslinjer og støttetildelinger.

  Creative Europe MEDIA Deske oplyser om MEDIA-støtte. De har desuden til opgave at tilskynde deltagelse i MEDIA-støttede kurser, festivaler og markeder. Der findes en oversigt over samtlige Creative Europe Deske i Europa her.

   

  Vejledning

  EuroCenter og EU-rådgivningsnetværket i Damark, EU.dk, har produceret en pædagogisk vejledningsvideo til Participant Portal

  Kontakt

  Creative Europe MEDIA Desk Danmark
  creativeeurope@dfi.dk

  Help Desk, Europa-Kommissionen
  (ved tekniske problemer)
  Email: eacea-helpdesk@ec.europa.eu
  Telefon: +32 2 299 0705