Filmværkstedets SneakBar 5. maj

Månedens SneakBar byder på to film, der på hver deres måde undersøger identitet. Filmene vises fredag den 5. maj i Cinematekets biograf Carl, Gothersgade 55, klokken 19.15 og 21.15 samt fredag den 19. maj klokken 19.15. Billetter kan reserveres gratis på telefon 3374 3412.

Aftenens første film "Chair 06" tager udgangspunkt i Allen Jones' skulptur "Chair", hvor en kvindekrop kun iført støvler og trusser ligger foldet sammen som et stativ med et stolesæde spændt om ben og ryg. Filmen undersøger den seksuelle objektgørelse af kvinden som brugsgenstand. Er det noget kvinden selv ønsker, og er der en vis nydelse forbundet hermed? Instruktør Tina Scherzberg lader værkets mange fortolkningsmuligheder stå åbne og viser en fornem evne for at visualisere kroppen i et stiliseret univers.
Tina Scherzberg er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og akademiet i Firenze, og hun har tidligere lavet filmen "Venus' fødsel 04" med støtte fra Filmværkstedet. "Chair 06" er allerede på nuværende tidspunkt inviteret med på udstillingen Esplanaden 2006 i Den Frie Udstillingsbygning og Københavns Kunsthal september 2006. Derudover kan man til efteråret se en række af Tina Scherzbergs værker udstillet på Malmø Kunsthal.

Hvornår er et menneske henholdsvis en succes eller fiasko? Det er et af de spørgsmål, som Ada Bligaard Søby behandler i dokumentarfilmen "American Losers" om to af sine nære venner i New York. Kimberle og Kevin er 37 og 41 år gamle, men kæmper stadig for at finde et privat og karrieremæssigt fodfæste.
"American Losers" er et både personligt og fascinerende portræt af disse to skæbner, der forfølger deres drømme indenfor musikken og den akademiske verden, og som på hver deres måde viser den hårfine grænse, der adskiller taberen og idealisten.
Ada Bligaard Søby har boet fire år i New York, hvor hun blandt andet har studeret på School of Visual Arts. Hun er desuden uddannet på Fatamorgana Billedkunstskole i Danmark og er nu del af den alternative filmskole Super 16. Hun har tidligere lavet dokumentarfilmen "Rome, NY", som blev udvalgt til Rotterdam International Film Festival og New York Video Festival.

Læs mere på http://www.dfi.dk/aktuelt/pressroom/presse-filmvaerkstedet/maj2006/maj2006.htm.

Næste SneakBar er fredag den 2. juni med 4 nye film fra Filmværkstedet.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Det Danske Filminstitut / Filmværkstedet
Prami Larsen / pramil@dfi.dk / 3374 3484Louise Haugstrup Jensen / louisehj@dfi.dk / 3374 3483