Ny master i film på Den Norske Filmskole

UDDANNELSE. Den Norske Filmskole introducerer nye uddannelser på masterniveau i fortællinger for serieformater og nye medier.

DNF

Den Norske Filmskole introducerer en række nye uddannelser på masterniveau (MFA), der har fokus på fortællinger i nye medieformater og på nye platforme, som har kunstnerisk kvalitet og diversitet.

Baggrunden for uddannelserne er erkendelsen af, at der her findes et stort vækstområde med nye arbejdspladser, hvor klassisk uddannede filmfolk, aktører fra de interaktive medieformer og andre kunstneriske uddannelser sammen kan udforske fortællingens nye muligheder med tanke på publikum og brugere.

Masterprogrammet, der er et toårigt fuldtidsstudie, er udviklet i spændingsfeltet mellem klassiske filmdiscipliner og nye medier, som er relateret til internettet, interaktivitet og samspillet mellem digital teknologi, billede og lyd.

De fem studieretninger er fiktionsinstruktør, manus for serielle formater, producent/entreprenørskab, audiovisuelt design og konceptuel dokumentarisme.

Optagelseskravet er en kunstnerisk BA eller tilsvarende samt relevant praktisk erfaring svarende til i alt 2 år.

Nordisk fokus

Uddannelserne har et skandinavisk/nordisk fokus, og lærerkræfter kommer fra Norge, Danmark og Sverige samt fra Storbritannien og USA.

De nye uddannelser er udviklet i samarbejde mellem norske og danske professionelle lærerkræfter, herfra bl.a. Nikolaj Scherfig, Lotte Mik-Meyer, Simon Jon Andreasen, Christian Ballund og Troels Linde samt Henning Camre, der står for strategisk udvikling af Den Norske Filmskoles uddannelser.

Masterprogrammet ligger i Filmskolens Oslo-campus.

Ansøgningsfrist 25. april 2018.

Studiestart 3. september 2018.

Læs mere på https://www.filmskolen.no/studier/mfa