Hvem må tale for minoriteterne? Film og debat om identitetspolitik

Inden filmen 'Dear White People' er der debat om identitetspolitik med forfatter Hassan Preisler og oversætter Nazila Kivi under overskriften 'Hvem må tale for minoriteterne?' Debatten foregår på dansk og varer ca. 45 minutter inkl. diskussion med publikum.

OM DEBATTØRERNE:

Hassan Preisler er forfatter, debattør, skuespiller, instruktør og teaterleder. Preislers bogdebut, 'Brun mands byrde', fra 2013 modtog Bodil & Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Hassan Preisler er uddannet på Statens Teaterskole og grundlægger og kunstnerisk leder af teaterkompagniet danskdansk.

Nazila Kivi er kritiker, anmelder på Politiken, ekstern lektor i kønsstudier og redaktør af magasinet Friktion. Med sin sammensatte baggrund i medicin, folkesundhed og kulturstudier arbejder Kivi i krydsfeltet mellem videnskab, aktivisme og kunst med reproduktive rettigheder, minoritets- og kulturmøder og kønsteori.

Dear White People

Instruktør: Justin Simien

”Antallet af påkrævede sorte venner for ikke at fremstå racistisk, er netop hævet til to. Og skolens drug-dealer Tyrone tæller ikke.” På et amerikansk universitet domineret af hvide studerende og lærere sætter den café latte-farvede Samantha White gang i løjerne med sit spydige og intelligente radioprogram ’Dear White People’. Men satire bliver alvor, da hun stiller til ledelsesposten for et rent sort studenterhus, og som del af campus-parlamentarismen går i clinch med både hvide og sorte af. Filmen blev senere til en serie på Netflix, og den stiller spørgsmål, som kan få alle til at stoppe op og reflektere. Hvem må tale for minoriteterne? Er man racist, vis man dater en sort person prmært for at pisse sine forældre af?USA, 2014
Blu-Ray, 108 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Køb billetter

Onsdag 7. august
19:15

Billetter

Hvem må tale for minoriteterne? Film og debat om identitetspolitik

Andre visninger

Søndag 25. august 16:30

Vis

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>