Køn, blik og normer - film og debat

Film og oplæg om kønspolitik med filmanmelder og manuskriptforfatter Eini Carina. Oplægget foregår på dansk og varer ca. 30 minutter inkl. spørgetid.

Eini Carina er filmanmelder ved dagbladet Politiken. Har været aktiv debattør og kønspolitisk aktivist siden 2007. Har bl.a. skrevet om popkultur, feminisme og seksualitet for Denfri.dk og Information.
Hun er desuden manuskriptforfatter fra filmuddannelsen Super16 og arbejder også som manuskriptforfatter og manuskriptkonsulent. Modtog i 2014 Danske dramatikeres talentpris.

Lykken

Instruktør: Agnès Varda

Nyligt afdøde Agnès Vardas måske mest tankevækkende og provokerende film var også en film, der rokkede ved hendes image som en instruktør, der faktisk tjente kvindesagen.

’Lykken’ handler om François, der er lykkeligt gift og har to børn, da han forelsker sig i en anden kvinde. Men hvor et trekantdrama i de fleste andre film ville indebære en konflikt og et valg, lader Varda sine personer følge deres egne moralbegreber. Det bliver først til en form for polygami, dernæst til tragedie – men en højst usædvanligt håndteret tragedie.

Anmeldere og publikum har været splittede i forhold til filmen, der er blevet udlagt som alt fra social satire og anti-borgerligt moralfilosofisk opråb til en renhjertet poetisk besyngelse af det åbne forhold.


Appearances: Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Marie-France Boyer

Original titel: Le bonheur
Frankrig, 1965
DCP, 85 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Køb billetter

Tirsdag 13. august
19:15

Billetter

Køn, blik og normer - film og debat

Andre visninger

Mandag 26. august 17:00

Vis

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>