Open Air 31. juli: Buena Vista Social Club - med optakt fra kl. 16.00

Tirsdag den 31. juli byder vi på hede cubanske rytmer med ’Buena Vista Social Club’ under åben himmel i Kgs. Have. DJ Master Fatman varmer op på plænen fra kl. 16.00. Restaurant SULT serverer varm mad og kolde drikkevarer til en rimelig pris – og der er naturligvis fri entre!

PROGRAM:
16.00 : Cubanske rytmer på plænen ved DJ Master Fatman
21.45 : Buena Vista Social Club / Wim Wenders, 1999 / eng. tekst / 105 min.

Wim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker.

’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogle gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.

Buena Vista Social Club

Instruktør: Wim Wenders

Wim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker. ’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogen gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.


Appearances: Ry Cooder, Compay Segundo, Ruben Gonzalez, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Eliades Ochoa

USA, 1998
DCP, 105 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Datoer

Tirsdag 31. juli
21:30

Open Air 31. juli: Buena Vista Social Club - med optakt fra kl. 16.00

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>