Børnefødselsdag i Cinemateket

FILM-X - Studie 2
Foto: Robin Skjoldborg.
Cinematekets filmstudier er en oplagt destination for børnefødselsdage for børn over 6 år. Over et forløb på 1-2½ time kan børnene samarbejde om at lave deres egen film – og efterfølgende se den i biografen sammen.

Besøget er bygget op omkring holdarbejde om at skabe en film på 1-2 minutter. Børnene arbejder sammen i grupper á 3-7 personer, og fordeler sig i rollerne som instruktør, fotograf og skuespiller. De leger en historie frem, og de vælger selv kostumer og rekvisitter, så de kan leve sig ind i fortællingen. Vores guide hjælper børnene gennem processen.

Filmholdet udvikler en handling ud fra en valgt baggrundsfilm, historien øves og filmes. I klipningen skal billedsiden gennemarbejdes med ekstra indklipsbilleder, og der tilføjes effektlyd, dialog og musik. 

Besøget slutter med en fælles premiere, hvor børnene kan se deres film på det store lærred - evt. med en hyggelig slikpose, som I selv medbringer. 
Filmen får I med jer på dvd eller link, som et sjovt minde om dagen.

Kontakt

Karina de Freitas Olesen
Koordinator, Børn og unge
Tlf. +45 3374 3597
karinadfo@dfi.dk

Praktiske oplysninger

Hvem?
Cinematekets filmstudier er målrettet børn og unge i alderen 6-18 år. Børn under 12 år skal ledsages af mindst én voksen pr. 5 børn.

Hvornår?
Forløb i Leg med film-området (grupper på 3-10 børn) varer typisk 1 time, og området kan benyttes i hele Cinematekets åbningstid.
Forløb i FILM-X-studierne (grupper på 10-28 børn) varer typisk 2½ time og ligger i faste tidsrum lørdag-søndag kl. 10:15-12:45 og 13:30-16:00.
Bemærk: Cinemateket åbner først kl. 10.45 i weekenderne. Benyt derfor Restaurant SULTs indgang på hjørnet af Vognmagergade og Lønporten.

Pris
Op til 20 personer: 1.000 kr.
21-25 personer: 1.200 kr.
26-28 personer: 1.300 kr.
Beløbet betales via faktura senest 14 dage i forvejen. Aflysninger eller ændringer af deltagerantal uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende.

Mad og drikke
Det er ikke tilladt at medbringe egne madvarer. Drikkevarer kan medbringes i begrænset omfang og indtages i særlige områder efter aftale med guiden. Drikkevarer og slikposer kan medbringes i Bio Benjamin, hvor FILM-X-besøg afsluttes med fælles filmvisning. Evt. yderligere forplejning aftales direkte med Restaurant SULT.