FILM-X-studierne

FILM-X er Cinematekets professionelle, virtuelle filmstudier, hvor grupper op til 28 personer kan eksperimentere med at producere en film. Filmguider fører jer gennem en kreativ proces, hvor I på filmhold samarbejder omkring idé, optagelse og klipning. Alle forlader studierne med en færdig film og ny erfaring med filmens fortælling og virkemidler.

STUDIE 1 er i en blanding af et reelt og et computerskabt univers optaget med green screen teknik. Studiet passer til et filmhold på 4-7 personer: En instruktør, en fotograf og 2-5 skuespillere. 

STUDIE 2 er et rent virtuelt studie - uden kulisser. Her optager man med green screen. Studiet passer til et filmhold på 4-7 personer: En instruktør, en fotograf og 2-5 skuespillere.

STUDIE 3 er en fast kulisse - nemlig en bil. Her kan man prøve kræfter med bagprojektion. Studiet passer til et filmhold på 3-6 personer: En instruktør, 1-4 skuespillere og 1-2 der rokker bilen, hvis I f.eks. optager actionscener. 

I ANIMATION 1 og 2 laver man stop motion film: Man optager ét foto ad gangen, flytter lidt på figurerne, optager et nyt foto osv. Der kan arbejde 2-4 personer af gangen i hvert af studierne. Man optager enten tegne- eller 2D eller 3D animationsfilm. FILM-X har et udvalg af tegnede figurer og baggrunde, men man kan også medbringe sine egne. 

I LYDSTUDIET indspiller holdene fra studie 1 og 2 deres stemmer. 

I KLIP tilføjer man ekstra billedklip, lyd og musik til sin film.