Studie 2

FILM-X - Studie 2
Foto: Robin Skjoldborg
STUDIE 2 er et green screen-studie. Skuespillerne har derfor ikke meget at holde sig til, så det er afgørende, at instruktøren hjælper skuespillerne med at koordinere bevægelser og blikretninger og fortælle, hvad der sker i baggrundfilmen.

Studie 2 passer til et filmhold på 4-7 personer. Der skal altid være en instruktør og en kameramand. Resten af holdet er skuespillere. 

Der er tre kameraer i studie 2, men kun to kameraer er i brug af gangen. Kamera 1 filmer hele scenen i totalbillede. Derudover bruges enten Kamera 2 eller 3 til nærbilleder (se storyboard skabelonerne for billedbeskæringen i de enkelte baggrundsfilm.) Der er ingen mikrofoner i studiet, så til alle film optages dialog i lydstudiet. 

Baggrundsfilm og klip

Inden optagelsen går i gang, vælger I en af studiets baggrundsfilm. På den måde vælger I, hvor jeres handling skal foregå.

STUDIE 2 har fem baggrundsfilm, som I kan se via linkene herunder. Der findes indklip til de fleste baggrundsfilm i STUDIE 2. Indklipsbillederne giver mulighed for at lægge f.eks. nærbilleder og totalbilleder ind over egne optagelser, så jeres færdige film får en mere varieret og dramatisk billedside. Bemærk: Man kan ikke selv være med i indklipsbillederne. Det er kun baggrundfilmen I selv kan spille med i. Alle film kan tilføjes lyd og musik.

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd:

'På havets bund' - animation, action. Læs mere om 'På havets bund'.
'Bolsjebutikken' - realfilm, eventyr. Læs mere om 'Bolsjebutikken' og se indklipsbilleder.
'Ubåden' - animation (realistisk), krimi. Læs mere om 'Ubåden' og se indklipsbilleder.
'Fyrtøjet' - animation, eventyr. Læs mere om 'Fyrtøjet' og se indklipsbilleder.
'Stationen' - realfilm, drama/ gys. Læs mere om 'Stationen' og se indklipsbilleder.

Kontakt

FILM-X
Louise Fischer
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. 5096 7477 (mandag 10:00-11:30)
film-x@dfi.dk