Studie 3

FILM-X - Studie 3
Foto: Robin Skjoldborg
Studie 3 er en fast kulisse, nemlig en bil. Her kan man prøve kræfter med bagprojektion.

Studiet passer til et filmhold på 3-6 personer. Der skal altid være en instruktør, så kan der være 1-4 skuespillere og evt. en eller to der rokker bilen, hvis I f.eks. optager actionscener.

Inden optagelsen går i gang vælger I en af studiets fem baggrundsfilm (se filmene ved at klikke på titlerne i menuen). På den måde vælger I, hvor jeres handling skal foregå og gennem hvilken filmgenre i vil fortælle jeres historie. Baggrundsfilmene afspilles på en skærm i bagruden. Skuespillerne kan derudover orientere sig via en forgrundsfilm, der vises på en monitor foran bilen.

Der er ét kamera i studie 3, som er placeret i forruden. Der er en mikrofon inde i bilen, så man optager dialogen under indspilningen af handlingen.

Baggrundsfilm og klip 

Inden optagelsen går i gang, vælger I en af studiets baggrundsfilm. På den måde vælger I, hvor jeres handling skal foregå.

STUDIE 3 har fem baggrundsfilm, som I kan se via linkene herunder. Til alle baggrundsfilmene i STUDIE 3 er der produceret indklip - det vil sige, at der i klippeprogrammet er mulighed for at lægge f.eks. nærbilleder og totalbilleder ind over sine egne optagelser, så jeres færdige film får en mere varieret og dramatisk billedside.

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd:

'Den øde skovvej'. Læs mere om 'Den øde skovvej' og se indklipsbilleder.
'Biljagten'. Læs mere om 'Biljagten' og se indklipsbilleder.
'Strandvejsturen'. Læs mere om 'Strandvejsturen' og se indklipsbilleder.
'Den grimme ælling'. Læs mere om 'Den grimme ælling' og se indklipsbilleder.
'Luft under hjulene'. Læs mere om 'Luft under hjulene' og se indklipsbilleder.

Kontakt

FILM-X
Louise Fischer
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. 5096 7477 (mandag 10:00-11:30)
film-x@dfi.dk