Hodja Børnefilmklub

FILM OG SAMVÆR FOR DE 8-11-ÅRIGE: Hodja er en ny filmklub i Cinemateket for børn mellem 8 og 11 år. Den er skabt i samarbejde med dedikerede og filmklub-erfarne ildsjæle og samler børn om filmoplevelser af høj kvalitet. Vi ønsker at udfordre børns filmoplevelser og give dem mulighed for at reflektere over film på nye måder.

I Hodja kombineres alle filmvisninger med 45 minutters kreativ optakt, hvor vi bl.a. lærer om det at lave film eller tager fat på et tema i filmene. Bagefter anmelder vi filmene – og inviterer til at hænge ud i Asta Bar med gratis saftevand, tegnegrej, puder og tæpper i ægte Hodja-stil. 

Der er plads til 40 børn i klubben, og der er søde voksne til at styre løjerne hele tiden. 

Kort sagt: Der er garanti for nye venner, ny viden – og ting, du ikke finder på YouTube!

Hvor intet andet er nævnt, mødes klubben søndag fra kl. 12.00 til ca. 16.00. Vi byder på saftevand – men husk at spise frokost hjemmefra.

BESTIL ELLER KØB DIN BILLET TIL HELE SÆSONEN HER

PROGRAM 2020

Hodja Børnefilmklub #1: Optakt til 'Min nabo Totoro' – lær om Japan, manga – og tegn en totoro! 
Søndag den 6. september kl. 12:00 (vi ser film kl. 13.00)
LÆS MERE HER
LÆS OM FILMEN HER

Hodja Børnefilmklub #2: Vi laver vores egne film i FILM-X
Søndag den 18. oktober kl. 10:15-13:00 (hold 1) og kl. 13:30-16:15 (hold 2)
LÆS MERE HER

Hodja Børnefilmklub #3: Optakt til 'Charlie og Chokoladefabrikken' – om det at lave stemmer til tegnefilm
Søndag den 15. november kl. 12:00 (vi ser film kl. 13.00)
LÆS MERE HER
LÆS OM FILMEN HER

Hodja Børnefilmklub #4: Optakt til 'Mugge og vejfesten'
Søndag den 6. december kl. 12:00 (vi ser film kl. 13.00) MERE INFORMATION KOMMER SENERE

PRIS:

Prisen er 200 kr. for sæsonens fire arrangementer, der ligger fordelt fra september til december 2020. 

I prisen indgår optakt, biograffilm, brug af filmværksted og saftevand. Skaber I noget, får I det med hjem! Brug af tegneredskaber og andet grej er også gratis.

VIL DU GERNE HAVE NOGEN MED?

Forældre har ingen adgang i klubben – men sig gerne til dem, at de kan nyde en kop kaffe i SULT, gå en tur i Kgs. Have eller besøge Biblioteket/Videoteket, hvis de gerne vil være i nærheden. Vi kan altid ringe til dem.

Selve filmvisningerne og caféhyggen bagefter er åbne for andre end klubbens medlemmer. Så har du en ven eller et familiemedlem, der gerne vil se med, kan de købe billet særskilt – prisen er 50 kr., og det sker på 33 74 34 12 eller www.cinemateket.dk. Men husk at du sidder i biografen sammen med dine nye klubvenner.
 

VI PASSER PÅ HINANDEN

Vi fylder kun halvdelen af biografens sæder – vi skaber luft for at sikre mod corona-smitte. Der renses sæder og dørhåndtag mellem hver visning.

Når vi laver gruppearbejde og hygger os sammen, sørger vi også for at hygiejnen er i top, redskaber afsprittet – og at vi skænker saftevand op til dig.

DE VOKSNE BAG HODJA

Hodja drives af Cinemateket i samarbejde med en gruppe ildsjæle og dedikerede børnefilm-formidlere. Hovedkræfterne fra Hodja er: 

 • Cecilie, 29 år
 • Nadika, 37 år
 • Mette, 31 år
 • Julie, 27 år
 • Kontaktperson: Rasmus Brendstrup fra Cinemateket (rasmusb@dfi.dk)

 

  Praktisk information

  • Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
  • Tid: Søndag den 6. september kl. 12:00 og tre gange yderligere i efteråret.
  • Klubpris: 200 kr. for 4 arrangementer + film
  • Dit medlemskab er personligt – fordi vi har brug for DIG i fællesskabet.

  • Du bliver medlem ved at købe billet til den første optakt (200 kr.). Den gælder for hele sæsonen, også for de tre film.

  • Derudover skal din mor eller far skrive en mail til rasmusb@dfi.dk med dit navn samt en forælders navn, tlf. og mail-adresse, sådan at vi kan orientere om evt. programændringer mm. Skriv også gerne, hvis har et favorittidspunkt, når vi skal lave film den 18. oktober (kl. 10.30 eller 13.30).

  • Hvis du ikke er mellem 8 og 11 år, kan dine forældre skrive til rasmusb@dfi.dk og komme på venteliste. Hvis der bliver plads, kan det være, vi gør en undtagelse fra alderskravet.

  • Man kan godt tilmelde sig efter den første klubdag, hvis der er ledige pladser – men prisen er den samme. Vi refunderer ikke købte medlemsskaber hverken helt eller delvist. Skulle vi ske at aflyse et arrangement, erstattes det på et senere tidspunkt.