Girls United – fodbold og fællesskab

Pigerne på det nye fodboldhold i Fremad Valby, har rigtig meget glæde af fællesskabet.
INSPIRATION. ”Girls United” er en dokumentarserie for børn fra 7-års alderen om fodbold og fællesskab. Serien har stor appel til både piger og drenge, Uanset hvor interesseret man er i fodbold, er det interessant og lærerigt at følge pigernes udvikling både på og uden for fodboldbanen.

Pigerne i dokumentarserien ”Girls United” har altid spillet fodbold hjemme i gården med vennerne. Men da de begynder at træne og spille kampe på et nyoprettet hold i en rigtig fodboldklub, er der meget de skal lære om fællesskab, disciplin, regler og holdånd.

Deres træner er en ildsjæl, som er fast besluttet på at skabe et forbilledligt fodboldhold, og som derfor stiller krav til pigerne. Det er ikke uden modstand og modvilje, at pigerne prøver at forstå hvor vigtigt det er, at de hjælper hinanden og kæmper for fælles målsætninger.

Men de opdager meget hurtigt, at det er deres sociale indstilling og deres individuelle og kollektive disciplin, der giver glæde og resultater. Både på og uden for banen. 

Serien består af 14 korte afsnit på hver 6-10 min. Skal man se serien sammen med børnene på biblioteket, kan man sagtens se den i bidder, og inddrage andre materialer om fodbold og fællesskab. Serien er egnet til børn fra ca. 7 år og opefter.

Serien er instrueret af Sara Jane Del Castillo Jonassen og Malene Rykær.

Se også serien "Fodboldpigerne" – en serie i 6 afsnit, på Filmstriben ’Se film på biblioteket’.