Strunge-film på vej i hele landet

Torben Skjødt Jensens portrætfilm ”Væbnet med ord & vinger” om forfatteren Michael Strunge får premiere i biografer over hele landet 11. januar 2018. Lokalt kan biblioteker og biografer samarbejde om formidlingen.

Michael_Strunge-Nattens_Eng
Michael Strunge var talerør for en hel generation af unge digtere i 80'erne.

Torben Skjødt Jensens dokumentarfilm ”Væbnet med ord & vinger – en film om Michael Strunge og hans tid” får premiere i rigtig mange biografer over hele landet fra fra 11. januar 2018. For bibliotekerne og biograferne giver det anledning til at samarbejde lokalt om formidlingen af film og litteratur.

Filmen kommer rundt om rigtig mange aspekter af Michael Strunges liv og forfatterskab i en alsidig blanding af interviews, unikt arkivmateriale, nykomponeret musik, dramatiserede sekvenser m.v. En lang række af Strunges daværende forfatterkolleger, venner, familie og kærester giver med deres personlige fortællinger en stor indsigt i hans personlighed og i hans litterære værker, som vedbliver at appellere til nye generationer af unge søgende mennesker.

Da filmen havde snigpremiere på årets filmseminar for bibliotekarer i Odense i august måned var deltagerne både rørte og fulde af rosende ord om filmen. Filmanmeldelsen i Filmmagasinet Ekko er også rigtig begejstret, og her betegnes filmen som en ”livsbekræftende og bevægende dokumentar om Michael Strunges liv, der går bag om myten og når ind til en forunderlig eksistens”.

Filmvisning

Biblioteker der ønsker en opdateret oversigt over filmens premieresteder kan kontakte filmens distributør Another World Entertainment v. Jan Schmidt: Tlf. 35 11 02 40 / Mail: awe@anotherworldent.com. Her kan biblioteker og kulturhuse også høre nærmere om mulighederne for eventuelt selv at leje filmen og lave visningsarrangementer.

Efter planen bliver filmen tilgængelig for biblioteker der abonnerer på Filmstriben ’På biblioteket’ fra september 2018.

Inspiration til formidling

Der er basis for mange tværgående formidlingsaktiviteter mellem biograf og bibliotek. Nedenstående lille idékatalog er tænkt som inspiration til bibliotekernes formidlere i planlægningen deres egne aktiviteter - på biblioteket, i biografen, eller begge steder.

Pressemateriale:

Oplægsholdere, events og udstillinger

  • Filmens instruktør Torben Skjødt Jensen er en erfaren oplægsholder. Booking af Torben Skjødt Jensen som oplægsholder skal ske hos Another World Entertainment v. Jan Schmidt: Tlf. 35 11 02 40 / Mail: awe@anotherworldent.com.
  • I filmen medvirker flere af Michael Strunges daværende forfatterkolleger og venner, som kunne være interesserede i at komme ud og fortælle om filmen, om Strunge eller om 80’er-lyrik. Se i filmens pressemateriale hvilke forfattere der medvirker i filmen.
  • Bibliotekarer, litteratureksperter og lokale forfattere er andre gode bud på oplægsholdere i tilknytning til filmvisningen. Udover oplæg om Strunge og hans værker giver filmen også anledning til bl.a. at formidle 80’er-lyrik generelt, 1980’erne som periode, ungdomskultur, musikken som Michael Strunge var inspireret af (punk, David Bowie m.fl.).
  • Udstillinger af bøger og andre materialer med udgangspunkt i nogle af ovenstående temaer.
  • Arrangementer med oplæsning og/eller musik.