DOK2021 – Program og tilmelding

INVITATION. Der er nu åbnet for tilmeldinger til DOK2021, Filminstituttets seminar for dokumentarbranchen, der afholdes torsdag den 4. november.

Hvorfor bruger vi så mange kræfter på at skabe de dokumentarfilm, vi gør? Hvad vil vi med dem? Og hvad kan de i det medielandskab, vi har i dag? Det er fokus for årets DOKDAG. Vi inviterer til debat med repræsentanter fra branchen, og henter inspiration hos premiereaktuelle instruktører, for hvem det i den grad er lykkedes at bygge bro mellem egne kunstneriske ambitioner og publikum. Vi tilsætter flere perspektiver fra Filminstituttets initiativ ’Publikum tættere på’ og puljen 'PublikumsFokus', hvor vi sammen med antropologer deler ud af vores foreløbige erfaringer med at bringe publikum tættere på filmene.

Vi slutter dagen af med middag i SULT og uddeling af Roos Prisen 2021. Helt ekstraordinært for i år uddeles også Kathrine Windfeldts Mindelegat i forbindelse med middagen i SULT.

Vi glæder os til at se jer til faglig sparring og samvær med kolleger og Filminstituttet efter lang tid på hjemmekontorerne.

Oversigt

Program | Praktiske oplysninger | Tilmelding


PROGRAM

 

9.00-9.30

Indregistrering og kaffe

9.30-10.00

Velkomst

Claus Ladegaard, adm. direktør og Ane Mandrup, afdelingschef dokumentar

10.00-10.45

Kandis for livet – instruktøren som brobizz mellem dansktop og finkultur

Jesper Dalgaard, instruktør
Moderator: Christina Ramsø Thomsen, projektredaktør

Læs mere

10.45-11.15

Pause – kaffe

11.15-11.30

Instruktørens værksted

Instruktører inviterer inden for i deres værksted

11.30-12.30

Publikumsbevidsthed og -research

Moderator og oplægsholder: Sanne Juncker Pedersen, strategisk leder af Publikum tættere på
Oplægsholdere: Johanne Staugaard Johansen, direktør i Maple CPP og Niels Alberg, co-founder af Will & Agency

Læs mere

12.30-13.30

Frokost i SULT

13.30-13.40

Bæredygtighed i filmproduktion

Caroline Gjerulff, Vision Denmark

13.40-14.30

Efterskolen – om at ramme publikum lige i hjertet

Thora Lorentzen, instruktør 
Moderator: Tone Mygind Rostbøll, filmkonsulent

Læs mere

14.30-14.45

Instruktørens værksted

Instruktører inviterer inden for i deres værksted

14.45-15.30

Pause – kaffe & kage

15.30-15.45

Instruktørens værksted
Instruktører inviterer inden for i deres værksted

15.45-17.15

Hvad vil vi vores publikum?

Åben debatform à la ”town hall meeting” med repræsentanter fra branchen og salen. 
Moderator: Frank Piasecki Poulsen, filmkonsulent

Læs mere

17.15-17.30

Pause

17.30-22.00

Middag i SULT & Overrækkelse af Roos Prisen 2021 & Katrine Windfeldts Mindelegat

Ret til ændringer forbeholdes


Programbeskrivelser

Kandis for livet

Instruktøren Jesper Dalgaard gik fra første færd i gang med dokumentarfilmen ”Kandis for Livet” med en ambition om at ville være brobizz imellem finkultur og det nogen ville kalde lavkultur. Og filmen har da også høstet lige stor omtale i jyske lokalradioer som i Information.

Men hvorfor var det egentlig vigtigt at gøre en sag ud af? Og hvad betyder det egentlig i praksis for arbejdet med filmen at ville have alle med på rejsen?  Hvad har Jesper Dalgaard opdaget i pendlerlivet mellem dansktop-miljø og sine egne kunstneriske ambitioner? Hvordan har han balanceret at stå markant udenfor og loyalt helt inde i det ganske særlige miljø, han har ønsket at portrættere?

Jesper Dalgaard vil i denne session fortælle om tilblivelses-processen: fra den første casting, over arbejdet med at finde ud af om Johnny Hansen skulle være Gud eller menigmand -  og til premieren i Grand, hvor kulturparnasset skulle overveje, om de var klar til at tage en svingom til Kandis, der spillede udenfor.      

Jesper Dalgaard, instruktør
Moderator: Christina Ramsø Thomsen, projektredaktør


Publikumsbevidsthed og –research

Filminstituttets initiativ ’Publikum tættere på’ og puljen ’PublikumsFokus’ har sat lys på potentialet i at afsøge publikums perspektiv, før der er en film at vise. Tidlige indsigter om forbindelsen til publikum kan nemlig være inspirerende, mens indsigter på bagkant bliver mere evaluerende. Men hvordan undersøger man publikum til en film, der ikke eksisterer endnu? Hvad er processen, og hvilke erfaringer står vi med?

Sanne Juncker Pedersen, Strategisk leder af ’Publikum tættere på’, deler foreløbige erfaringer og refleksioner omkring publikumsresearch og arbejdet med at udvikle og understøtte publikumsbevidstheden i alle faser af filmens tilblivelse og lancering. 

Antropologer fra Maple Cph og Will & Agency præsenterer nogle af de konkrete processer og researchmetoder, som er udviklet og afprøvet i samspil med Filminstituttet og filmbranchen. De vil også eksemplificere metoderne med nogle af de mere overordnede indsigter, som er høstet. 

Moderator og oplægsholder: Sanne Juncker Pedersen, strategisk leder af Publikum tættere på
Oplægsholdere: Johanne Staugaard Johansen, direktør i Maple CPP og Niels Alberg, co-founder af Will & Agency


Efterskolen – om at ramme publikum lige i hjertet

Thora Lorentzen er kvinden bag ”Efterskolen” – en dokumentarserie om ungdomsliv, fællesskab og kærlighed, der siden premieren på DR3 i juni 2021 er blevet taget rigtig godt imod af publikum. 

Efterskolen er en multiplotfortælling sat i en arena, som Thora kender fra sit eget liv. Den personlige bevægelse og investering er for Thora en drivkraft i hendes arbejde, og hun er ikke bange for de store følelser. Med kærlighedshistorien som en gennemgående motor i fortællingen, bliver publikum suget ind i en ungdomsverden, som spejler vores mest basale længsel – nemlig kærligheden. 

Thora tager udgangspunkt i det, som rører hende selv. Med en stærk tro på, at det også vil bevæge andre mennesker – også de unge, som hun slet ikke mener, er så svære at nå endda. Og bevæget er der mange, der er blevet: ”Shakespeare ville være misundelig over DR3’s nye følelsesdrama,” skrev Heartsbeats i deres anmeldelse, mens en af seriens unge publikummer på Instragram skriver: ”Jeg afsluttede tudende din serie EFTERSKOLEN her til morgen, og de kuldegysninger, der bredte sig i min krop, sidder der endnu”. 

I denne talk vil Thora fortælle om, hvorfor hun tror, hun har ramt det unge publikum, om kærlighedshistorien som grundfortælling og om, hvorfor følelsesporno er sådan et grimt ord.

Thora Lorentzen, instruktør 
Moderator: Tone Mygind Rostbøll, filmkonsulent


Hvad vil vi vores publikum?

Vi taler i dokumentarbranchen rigtigt meget om ’hvordan’, når vi skal producere dokumentarfilm. Hvordan vi lykkes med at udvikle, finansiere, skabe og distribuere vores film. Men vi taler mindre om ’hvorfor’. Hvorfor vi bruger så mange kræfter på at skabe de film, vi gør? Hvad vil vi med dem? Og hvad kan de i det medielandskab, vi har i dag? Hvad vil vi gerne give publikum? Og hvordan sikrer vi, at publikum mærker vores ’hvorfor’?

I en åben debatform à la ”town hall meeting” inviterer vi i denne session en række repræsentanter fra branchen: TV-redaktører, producenter og instruktører, til at byde ind med deres forskellige perspektiver som oplæg til en diskussion med salen om, hvilken betydning dokumentarfilmen kan og skal have for det danske publikum nu og i fremtiden. 

Moderator: Frank Piasecki Poulsen, filmkonsulent


Praktiske oplysninger

Hvad:

Heldagsseminar for den professionelle dokumentarbranche

Hvornår:

Torsdag den 4. november kl. 09.00-23.00

Hvor:

Det Danske Filminstitut, Cinemateket, Gothersgade 55, København

Pris:

740 kr. (925 kr. inkl. moms) (deltagergebyret inkluderer forplejning under hele arrangementet).

Filmskoleelever kan deltage til reduceret gebyr på kr. 440 (kr. 550 inkl. moms) (begrænset antal pladser).

Producerassistenter ansat i produktionsselskaberne kan deltage til reduceret gebyr på kr. 440 (kr. 550 inkl. moms) (begrænset antal pladser).

DFI er orienteret om, at en række faglige organisationer støtter efteruddannelsesformål.

Tilmelding og betaling:

Online via Nemtilmeld

Tilmeldingsfrist:

Søndag den 31. oktober kl. 23.00

Såfremt du ønsker at fortryde din tilmelding til et DFI-seminar, skal dette ske senest 14 dage før det tilmeldte seminars start. Ved senere afmelding tilbagebetales indbetalte beløb ikke. 

Afmelding kan kun foretages skriftligt ved at sende en mail til loneh@dfi.dk.

Tilmelder du dig senere end 14 dage før seminarets start, er tilmeldingen bindende, og indbetalte beløb kan derfor ikke tilbagebetales. 
Manglende fremmøde giver ikke ret til tilbagebetaling. 

Indkvartering, transport og forplejning
Tilmelding til indkvartering, transport og forplejning i forbindelse med DFI’s seminarer er bindende og kan ikke afmeldes eller fortrydes, jf. Forbrugeraftalelovens § 17, stk. 2, nr. 1. Den del af deltagergebyret, der dækker disse ydelser kan derfor ikke tilbagebetales.

Navneændring
Der kan ændres deltagernavn én gang pr. tilmelding og senest 7 dage inden arrangementets afholdelse.

Send navneændringen til loneh@dfi.dk senest 7 dage inden seminarets afholdelse.


Kontakt

Ane Mandrup
Afdelingschef, Dokumentar
Tlf. +45 2027 7872
anem@dfi.dk