Oscar 2022

Pressesite for de danske film

Dansk film modtog historisk mange nomineringer til Oscar-prisuddelingen 2022. Find information og materialer om film og filmfolk her på siden.

Flugt / Jonas Poher Rasmussen
Den animerede dokumentarfilm var nomineret i tre kategorier: bedste internationale film, bedste dokumentarfilm og bedste animationsfilm. Produceret af Monica Hellström, Signe Byrge Sørensen og Charlotte de La Gournerie for Final Cut for Real. Selskabet har allerede to dokumentar-nomineringer i bagagen, nemlig for Joshua Oppenheimers 'The Act of Killing' i 2014 og 'The Look of Silence' i 2016.

On My Mind / Martin Strange-Hansen
Kortfilmen var nomineret i kategorien for bedste kortfilm. Produceret af Kim Magnusson, Christian Junget Madsen og Martin Strange-Hansen for Benzona Film og M&M Productions. Sidstnævnte selskab har nu en fornem Oscar-rekord med ni nomineringer og fire Oscar-statuetter i kortfilmkategorien. Desuden modtog Martin Strange-Hansen i 2003 en Oscar for kortfilmen 'Der er en yndig mand'.

Flere danske nominerede
Norges bidrag i den internationale kategori, 'Verdens værste menneske' af Joachim Trier, er koproduceret af danske Snowglobe ved Katrin Pors, Mikkel Jersin og Eva Jakobsen. Filmen var også nomineret i kategorien for bedste originale manuskript.

Dan Laustsen var nomineret i kategorien for bedste fotografering på 'Nightmare Alley' af Guillermo del Toro. Den danske fotograf modtog også en nominering i 2018 for sit arbejde på del Toros 'The Shape of Water'.

Se alle vindere og nominerede på oscars.org.


Prisuddelingen fandt sted søndag den 27. marts i Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.

Kontakt

Det Danske Filminstitut
Eva Hein, kommunikationschef, +45 3374 3610, evah@dfi.dk
Annemarie Hørsman, kommunikationsmedarbejder, +45 3374 3474, annemarieh@dfi.dk
Anders Budtz-Jørgensen, kommunikationsmedarbejder, +45 3374 3528, andersbj@dfi.dk


Presse- og PR-kontakt for filmene

Flugt:
Freddy Neumann, Neumann Strategy & Communication, +45 2046 7846, neumann@mail.dk 

On My Mind:
Hanne Bruun, M&M Productions, +45 5122 0422, assistent@mmproductions.dk

Pressebilleder fra Los Angeles

Det Danske Filminstitut og Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen inviterede pressen, filmfolkene bag de nominerede film og lokale gæster til en sammenkomst den 26. marts i Los Angeles. Download billeder til pressebrug:

Den danske delegation på vej til Oscar-showet:

Nyheder om dansk film og Oscar

Dansk Oscar-historie

Få overblik over nominerede og vindere set fra et dansk perspektiv.

Læs mere