Cinemateket i juni

Billede til artiklen Cinemateket i juniJuni måned byder på solide filmserier og en stribe særarrangementer:

"James Stewart 100 år - sprækker i overfladen" viser 100-års jubilaren James Stewart som en facetteret skuespiller hos blandt andre Alfred Hitchcock og Otto Preminger.

"Den vilde bande - amerikansk film 1968-80" indeholder en lang række filmperler fra den nye generation af instruktører, der gjorde op med vanetænkningen i den amerikanske filmmetropol.

"Daniel Day-Lewis - metodeskuespiller i særklasse" byder på 15 "alt eller intet"-roller, hvor den høje, slanke, Oscar-vindende engelske skuespiller ikke skyr nogen midler for at gå i symbiose med sine karakterer.

"Japansk nybølge - protest og nyskabelse i 60'erne" rummer livstrætte unge og kølige gangstere, sat i scene i en urban verden af perverteret sex og nydelsessøgende vold, mens de filmiske og sociale konventioner sprænges til ukendelighed.

"Lon Chaney - stumfilmstjernen med de 1000 ansigter" var et navn, der kunne få hårene til at rejse sig på biografpublikummet. Oplev tre legendariske skræk-stumfilm med Lon Chaney.

"Fatih Akin - kulturclash og melodrama" handler om søgen efter identitet og menneskelige relationer. Med sine realistiske dramaer har Fatih Akin markeret sig som en af de vigtigste stemmer i europæisk film lige nu.

I serien, "Guillermo del Toro - drengen, der troede på uhyrer", kan man se samtlige film af mexicanske Guillermo del Toro, der sidste år slog igennem med eventyr-artfilmen "Pans labyrint"

Endelig er der som altid et stort udvalg af film for de mindste i Børnebiffen hver torsdag-søndag.

Rigtig god fornøjelse.

Læs mere på cinemateket.dk