Film din egen biljagt i efterårsferien

CINEMATEKET. Lav din egen film med FILM-Y's grønne Morris Mascot som kulisse, prøv Cinematekets nye plakatmaskine eller tag de mindste med i Børnebiffen hver dag i efterårsferien.

Cinemateket byder på et væld af aktiviteter til små og store filmelskere i efterårsferien.

Den grønne bil, der udgør Filminstituttets omrejsende filmstudie, FILM-Y, har parkeret nede i Cinematekets kælder frem til juni. Her kan man prøve kræfter med at producere sin egen film – fra optagelse gennem forruden til redigering. Studiet debuterer til Kulturnatten fredag og vil i efterårsferien være åbent hver dag fra 10 til 17 – derefter hver weekend. Mød bare op i billetsalget, hvor der starter et nyt forløb hver hele time (sidste forløb kl. 16). Der er plads til grupper på 5-6 mennesker ad gangen. Børn under 12 år skal have følgeskab af en voksen. FILM-Y er et mere fleksibelt alternativ til FILM-X-studiet.

I FILM X's animationsstudie kan man give sig i kast med stop-motionfilm. Studiet har åbent hverdage 16-22 og weekender 10-17.

Med Cinematekets spritnye plakatmaskine, der gjorde sin debut på Kulturnatten, kan du tage et foto af dig selv og dine venner og indsætte det som ansigt på en filmplakat.

Kulturnat-9
Foto: Thomas C. Christensen

Film for store og små

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at se film. For de mindste kører Børnebiffen to gange om dagen. For de lidt større bliver der vist børnefilmklassikere om tapre børn i serien Verdens Bedste Børnefilm.

For de voksne byder programmet i efterårsferien bl.a. på film fra Central- og Østeuropa, Monty Python-sing-a-long-aften og åbning af Cinematekets nye walk-in-biograf, der viser danske dokumentarfilm i Bio Benjamin.

Læs mere om Cinematekets børnetilbud i ferien og hele Cinematekets program.

*Nyheden er opdateret 12.10.