Film i børnehavehøjde

BØRN. Det Danske Filminstitut vil med en ny hjemmeside hjælpe voksne til at give små børn en spændende oplevelse med film. "Børn skal lære at 'læse en film', ligesom de lærer at læse en bog", siger Line Arlien-Søborg, udviklingskonsulent fra Det Danske Filminstitut.

Hvad kan små børn bruge film til? Hvilke film kan de lide at se? Og hvordan kan voksne tale med børn om film? Det er nogle af de spørgsmål, en ny hjemmeside skal hjælpe med at besvare.

Hjemmesiden henvender sig til pædagoger, børnebibliotekarer, børnekulturformidlere og interesserede forældre til små børn i hele landet. Her kan du bl.a. finde de forskellige filmaktiviteter, der tilbydes børnehavebørn. Hjemmesiden fortæller også om de film, du kan se i Børnebiffen, både i Filmhuset og i hele landet. Børnebiffen giver kommuner og biografer muligheden for at vise kvalitetsfilm for børnehavebørn og deres voksne pædagoger. På hjemmesiden kan du også læse om dvd'erne Filmhits, en serie med kvalitetsfilm til mindre børn, og om de film der findes online på Filmstriben. Der er forslag til pædagogiske materialer, efteruddannelseskurser i film og ideer til, hvordan børn selv kan lege med film.

 

Vision

"Det Danske Filminstitut har en vision om, at alle børn i hele landet skal have adgang til at kunne opleve, forstå og selv skabe film. Målet er at skabe medieforståelse hos børn, så de kan lære at afkode det sprog, film og medier anvender", siger Line Arlien-Søborg. På længere sigt skal børnene også lære at kunne forholde sig kritisk og få et analytisk blik på film og medier.

Film-x-3-web
Foto: Johanne Fick

Øget indsats

Det Danske Filminstitut har igennem en årrække øget indsatsen til børnehavebørn med en række tilbud:

  • Børnebiffen i Filmhuset
  • den landsdækkende biografordning Børnebiffen
  • småbørnsfilm på Filmstriben
  • dvd-antologierne Filmhits for børn 1-10
  • efteruddannelseskurset Filmpilot
  • pædagogisk vejledende materiale
  • FILM-X for børnehavebørn

"Vores erfaringer med børnehaveområdet har vist os, at der er stigende interesse for at lade børn møde filmen og lege med den i børnehaverne. Samtidig oplever pædagoger og børnebibliotekarer, at der er behov for at tage børnenes interesse i filmmediet alvorligt. Det betyder, at det er vigtigt for dem at få en viden om film, så de kan formidle den til børnene. Den nye hjemmeside til børnehaver forsøger at imødekomme netop disse behov", fortæller Line Arlien-Søborg.

Du kan nu også tilmelde dig et nyhedsbrev, hvor du kan blive opdateret om de sidste nyheder om film til børnehavebørn, nye pædagogiske materialer og aktiviteter.

Se dfi.dk/boernehaver

Tags: Børn & Unge