FILM-X nu for de små

SMÅ SKABNINGER. Børnehavebørn kan nu lave deres egne film i professionelle studier.

FILM-X har i snart ti år givet tusinder af skolebørn mulighed for at stifte bekendtskab med filmmediet indefra. Fra august 2011 får de ældste børnehavebørn også mulighed for selv at lege med filmproduktion i Filmhusets FILM-X studier.

Børnene kan vælge mellem at lave en animationsfilm eller en film med levende skuespillere. Efter optagelsen af billedsiden går de i lydstudie og optager dialog og lyde til filmen. Til sidst klippes filmen, og der kan lægges musik og lydeffekter på. Børnene får den færdige film med hjem på en dvd, som de kan vise til kammeraterne i børnehaven og familien.

Fakta

BØRNEHAVER I FILM-X

Et besøg varer cirka 1 time, hver torsdag kl. 10.

Forløbet er målrettet 5-6-årige børnehavebørn, men en moden 4-årig kan også deltage.

Der kan deltage 4-6 børn i forløbet.

Pædagogen spiller en aktiv rolle under besøget - særligt under animations-forløbene.

Billetter til FILM-X bestilles på tlf. 3374 3410, tir + fre 13-15.

Et besøg i FILM-X giver børnene en unik oplevelse af, hvordan en film bliver til, og børnene bruger deres fantasi og kreativitet i nye rammer. Ved selv at lege og skabe billeder, lyd og færdig film opnår børnene samtidig en forståelse af film og medier.

Forløbet varer en times tid og kører parallelt med Filmhusets program Børnebiffen, så det er muligt at tage en lille gruppe børn med i FILM-X, mens en større gruppe ser film. Indholdet i forløbene er målrettet de 5-6-årige, men en moden 4-årig kan også få noget ud af besøget.

FILM-X besøget giver børnehaverne anledning til at gennemføre længere filmforløb, som starter hjemme i institutionen. Her kan de arbejde med fortællingen og dramatisering af historien. Børnene kan også have en kreativ proces med at fremstille animationsfigurer, baggrunde, kostumer og rekvisitter før besøget.

Læs mere om børnehavebesøg i FILM-X.

Tags: Film-X