Finale byder på gys fra en øde tankstation

FILMSTØTTE. Søren Juul Petersen er med sit filmhold i gang med optagelser til torture porn-filmen "Finale", og der er lagt op til krybende uhygge.

"Greetings fra en øde benzintank i Nordsjælland, hvor vi er to dage fra at være færdige med location-optagelserne til 'Finale'. Derefter vender vi tilbage til København. Vores torturkælder-kulisse er ved at blive bygget i Det Danske Filmstudie, hvor vi i november skyder filmens skrækindjagende klimaks."

Sådan lyder seneste melding fra filmholdet bag horrorfilmen "Finale", der for tiden indspilles i bidder på øde og ildevarslende locations forskellige steder i udkantsdanmark.

Torture porn

Genremærkatet "torture porn" opstod kort efter årtusindskiftet som betegnelse for horrorfilm, der skildrer sindets og kulturens skyggesider ved at udforske blod, vold, lemlæstelse og ikke mindst det værst tænkelige aspekt af menneskers adfærd over for hinanden: tortur!

Udtrykket har været brugt om nyklassikere som den amerikanske "Hostel" (2005), den australske "Wolf Creek" (2005), den franske "Martyrs" (2008), den japanske "Grotesque" (2009) og den serbiske "A Serbian Film" (2010), som Blockbuster herhjemme måtte fjerne fra hylderne.

Også Lars von Triers Guldpalme-belønnede "Antichrist" har fået betegnelsen hæftet på sig, men holdet bag "Finale" satser på at levere Danmarks første rendyrkede biograffilm i genren.

(Kilde: Nicolas Barbano)

Anne Bergfeld og Karin Michelsen har hovedrollerne i spillefilmen, der er skrevet, instrueret og produceret af Søren Juul Petersen på baggrund af Steen Langstrups roman "Alt det hun ville ønske hun ikke forstod".

Hele nationen ligger øde hen. Alle ser finalen på tv. Der er ikke et øje på vejene. På en gammel landevej tæt ved grænsen til Tyskland ligger en lille tankstation, der selv på denne aften skal være bemandet, og i aften har Agnes og Belinda vagten. De to piger har intet til fælles og ønsker i realiteten bare, at aftenen skal gå hurtigt. Den småsnobbede psykologi-studerende Agnes regner med at kunne arbejde lidt på sit speciale under den stille aftenvagt, mens Belinda keder sig bravt og prøver at få kæresten Kennys opmærksomhed over mobilen.

Men aftenen bliver langt fra så begivenhedsløs, som de to piger havde regnet med. For ingen kunder betyder ingen vidner. Og langsomt opdager pigerne, at de har fået hovedrollen i et psykotisk udspekuleret Dark Web onlineshow, der sparker begrebet "snuff" ind i de sociale mediers tidsalder.

"Finale" produceres af Frightgeist med produktionsstøtte på 2 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen ved Åke Sandgren. Filmen forventes klar til premiere op til næste års Halloween.

Finale_animeret_dfi_format