Marts måned i Cinemateket

Kate Winslet, Akira Kurosawas, Eric Rohmer, New Danish Screen, film fra Rom og en særlig hilsen til produceren Roger Corman. Og meget meget mere.

Kate Winslet brillerer som alt fra forstads-boheme over nazistvagt til Jane Austen-karakter. Den japanske mester Akira Kurosawas 50 år lange karriere hyldes, Rom lægger bagtæppe til en mængde filmklassikere og den nyligt afdøde auteur Eric Rohmer fejres ved sin serie om årstiderne. Desuden vises en række film, der alle kan samles med en særlig hilsen til produceren Roger Corman.

Serier:

Akira Kurosawa 100 år – gennem dæmonernes porte
"En kunstner er for mig en person, der ikke vender blikket bort," har Kurosawa sagt – og det levede han om nogen op til (serie med 12 film).

Kate Winslet – fra "Fornuft og følelse" til "Revolutionary Road"
Den britiske skuespillerinde Kate Winslet kan det hele og sidste år fik Winslet endelig sin Oscar for "The Reader", efter at have været nomineret hele seks gange tidligere (serie med 9 film).

Alle veje fører til Rom
Set med et film-blik er det interessant, hvor mange af stederne man uvilkårligt forbinder med scener på celluloid. Byen Rom er ganske enkelt fotogen (serie med 13 film).

Eric Rohmer 1920-2010
"Vores liv udspillede sig på lærredet, vores liv var film", sagde Eric Rohmer om sig selv og de øvrige legendariske instruktører – Truffaut, Godard, Chabrol og Rivette – hvis film blev synonyme med den franske nybølge (serie med 4 film).

Produced by Roger Corman
I Cinemateket udfolder en række af hans protegéer sig, og i Psych-Out kan man se mandens egne talenter udfoldet (serie med 7 film).

New Danish Screen – det nybrydende, det skæve eller slet og ret uklassificerbare
Der er blevet sammensat et program med i alt otte nye film, der alle har det tilfælles, at de har nye talenter som bagmænd og er støttet af New Danish Screen (serie med 8 film).

Månedens Film: Vestens hårde halse
Alt - historie, casting, visuel stil og musik - går op i en højere enhed i Leones udødelige spaghettiwestern, der vender tilbage til det store lærred i nyrestaureret kopi.

Særarrangementer:

Glæd dig til Månedens film, som er en gammel klassiker, Leones "Vestens hårde halse" i nyrestaureret udgave. Et andet hårdt sted er Københavns Nordvest-kvarter. Her udspiller handlingen sig i Vinterbergs "Submarino", der får forpremiere i Cinemateket.  Byernes by Paris tages under kærlig behandling med foredrag og "Den fabelagtige Amelié fra Montmartre". Til Eksperimental-arrangementet får man ligeledes fornøjelsen Paris og desuden Berlin, når dadisterne indtager lærredet med abstrakte film fra 1920'erne. Det internationale islæt fortsætter i arrangementet om krigsfilm og krigsdokumentar fra internationale filmskoler i Europa. Tyskland giver et bidrag med "Jerichow" og Sydafrika med filmen "U-Carmen ekhayelitsha" - en nyfortolkning af den udødelige opera "Carmen". Marts måned byder desuden på Sneakbar med fire talentfulde unge filmskabere.

Se det fulde program for marts i Cinemateket og oversigten over børnefilm i Børnebiffen og påskeprogrammet for Bio min bio.