Oktober i Cinemateket

Det skorter ikke på filmoplevelser i oktober. Filmhusets biografer danner rammen for en Grace Kelly-kavalkade, Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival, Astrid Lindgren-film, animations-trip med Quay-brødrene, Kulturnat-arrangementer, verdenspremiere på "Profetia" af svensk/danske Johan Melin og meget meget andet.

Cinematekets program for oktober 2009:

 • Grace Kelly
  Se næsten alle Grace Kellys film, og hør Donald Spoto fortælle om sit venskab med hende.
 • Velkommen, verdens rødder!
  2. og 3. oktober syder Cinemateket af svedig, intens og stilsikker atmosfære, når der dykkes ned i musikkulturen i Senegal, Argentina og South Bronx.
 • Quay Brothers
  Animeret parallelverden, hvor mennesker og normalt døde genstande smelter sammen: Tag med de legendariske Quay-brødre på et fabelagtigt animations-trip til Kafka-land.
 • Film fra DDR 1957-90
  DDR var ikke kun triste betonbyggerier, lange madkøer og Stasi-forfølgelse. Se 12 østtyske film om "de andres liv" i perioden 1957-1990.
 • Johan Melin vælger film
  Den svensk/danske instruktør Johan Melin præsenterer ni af sine yndlingsfilm - "film der smitter og gør, at du aldring kan gå tilbage og være den samme".
 • Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival
  I år gør festivalen status over LGBT-liv (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) levet her og nu. Den 13. oktober er der gratis tilbud til Cinematekets medlemmer: den tyske film "Rückwind", som også indgår i Gay & Lesbian Film Festival.
 • Ønskefilm
  I oktober har Cinematekets publikum ønsket Bruce Willis, Barbra Streisand og Herbie Hancock.
 • BIO MIN BIO i efterårsferien
  Fire film baseret på Astrid Lindgrens bøger. I efterårsferien er der film fra tirsdag til søndag til en billetpris på 25 kr.
 • Månedens film: "Profetia"
  Verdenspremiere på Johan Melins multiplothistorie om liv, kærlighed og død i et barsk Nordvest-kvarter. Vises 25.-31. oktober.

Hertil kommer en lang række særarrangementer. Kom f.eks. "Arkitekturens Dag" i hu og se film i Den Danske Frimurerordens Stamhus på Blegdamsvej den 1. oktober, eller kom til Jørgen Leth-arrangement samme dag; se gratis filmværkstedsfilm i SneakBar den 2. og 15.; lær om den cubanske revolution i SønDok den 4.; oplev stumfilm til levende musik den 6.; hold Kulturnat i Filmhuset med bl.a. Madonna-koncertfilm den 9.; kom til den nye "Psych-Out"-aften med Grindhouse-stemning den 15.; oplev Marc Almonds ultimative koncert fra Royal Albert Hall i Friday Late Night den 23.; se Østrigske avantgardefilm den 28.; se Lynch-filmen "The Straight Story" med foredrag den 29., og hør Glyptotek-direktør Flemming Friborg introducere film og fortælle om udstillingen "Masken" den 31.

Læs mere om Cinematekets oktober-program. Se også Børnebiffens oktober-program med film for de 3-12-årige.

Billetter

Billetter til alle forestillinger kan bestilles i Cinematekets billetsalg:

Gothersgade 55
tlf. 3374 3412.

Online bestilling på www.cinemateket.dk.