Premiere på Tarok

PREMIERE. "Tarok" får verdenspremiere torsdag den 31. oktober. En rundspørge viser, at tre ud af fire danskere kender til historien om den sejrende travehest.

Historien i den danske familiesaga "Tarok" spænder over tre årtier og tager afsæt i mytologien om danmarkshistoriens mest berømte hest; en travhest, der gjorde det umulige og med sine store sejre satte Danmark på verdenskortet. Filmen handler dog først og fremmest om den familien fra Jylland, der stod bag Tarok. Mod alle odds sejrede familien fra Skive og gav Danmark håb og mod til at drømme.

"Jeg har aldrig oplevet noget lignende..." - producer Regner Grasten

"De fleste kender Tarok – blandt unge gennem deres forældre. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Alt fra familier og rockere til pensionister mødte op til forpremieren," fortæller producer Regner Grasten. "Tarok" har allerede solgt 17.000 billetter i forpremiere.  

For tre ud af fire danskere ringer en klokke, når man nævner navnet Tarok. Det viser en rundspørge, der er udarbejdet af Det Danske Filminstitut i samarbejde med analyseinstituttet YouGov fra juni 2013. Sagt med andre ord, er der 77 % af Danmarks befolkning, der kender til eller har hørt om hesten Tarok.

Holdet bag "Tarok" er det samme succesfulde trekløver, der også stod bag "Hvidsten Gruppen", der med 764.000 solgte biografbilletter blev den næstmest sete biograffilm i Danmark sidste år. Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret, Thorvald Lervad skrevet manuskript og Regner Grasten har produceret.

På rollelisten er bl.a. Bjarne Henriksen, Kirsten Lehfeldt og Henrik Vestergaard. Filmen er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen.

"Tarok" kan ses i de danske biografer fra den 31. oktober.

 

Trailer