Snuttefilm som app

APP. De små figurer fra "Snuttefilm" er flyttet ind på app med film og spil til de mindste. Udenlandske kortfilm som "Snuttefilm" til børn i førskolealderen har igennem en årrække været et indsatsområde på Det Danske Filminstitut.

"Snuttefilm" er den fælles titel på fem små tegnefilm, instrueret af svenskerne Anna-Clara Tidholm og Gun Jacobson. Med den nye app kan man nu se de fem film og ind imellem møde de små figurer fra filmene i spil, der både fungerer som små pauser og som introduktion til næste film. Det børnevenlige univers fortsætter således i app'en.

"Det særlige ved 'Snuttefilm' er, at de i deres idé er tænkt og målrettet til børn helt ned til 2-års alderen. Det har resulteret i små kortfilm, der er tro mod børnenes univers, og som de kan identificere sig med," siger Line Arlien-Søborg, udviklingskonsulent på Det Danske Filminstitut.

Snuttefilm-app

"Snuttefilm"-app'en henvender sig til børn i 3-4-års alderen. App'en er gratis og giver adgang til en film, mens de resterende fire film kan købes for 12 kroner stykket.

Den brugerdrevne anmelderportal www.appnyt.dk giverr app'en seks ud af seks stjerner og skriver blandt andet:

"Selve historierne er enkle men samtidig fyldt med følelser og spændende oplevelser. Det er på et plan, hvor de yngste ikke har brug for forklaringer for at forstå den."

På iTunes Store findes i øvrigt et stort udvalg af elektronisk underholdning til de mindste. Man kan blandt andet finde apps til Thomas Windings "Lille Bamse", tændstikspigen "Cirkeline" og den pandekagespisende "Rasmus Klump".

Små perler

"Snuttefilm" er samtidig én blandt 13 udenlandske titler på kortfilm til førskolebørn, som Det Danske Filminstitut har indkøbt de sidste tre år. Filmene er, ifølge Line Arlien-Søborg, en vigtig del af børnenes kulturelle forståelse og medieforståelse i det hele taget.

"Vi vil gerne sikre børnene en kulturel diversitet, og det får de blandt andet ved at se gode film fra andre lande end Danmark, hvor de møder andre kulturer," siger Line Arlien-Søborg. Hun understreger, at 13 film er mange for en genre, hvor de gode film ikke ligefrem hænger på træerne.  

"Når vi er ude på festivaler, er vi på udkig efter den gode historie og den stærke æstetik. Det handler om at finde de små perler, der er tro mod de små børns univers, som for eksempel 'Snuttefilm'," siger Line Arlien-Søborg.

De seneste indkøb sikrer samtidig en fornyelse af det udvalg af titler, som Filminstituttet stiller til rådighed for målgruppen via flere platforme. Filmene kan ses både i Børnebiffen i Cinemateket og i biografer rundt om i landet, på Filmstriben og lånes som dvd på biblioteket.   

"Snuttefilm" er produceret af det svenske produktionsselskab Lisbet Gabrielsson Film og distribueres af Bullitt Film.

Tags: