Til søs med Min mosters historier

PREMIERE. Der er uudforskede øer, hvide hvaler og skibsmaster så høje som Rundetårn, når Theodor sætter til søs med sin moster Lola i den nye børneserie "Min mosters historier". Serien, der hylder det gode venskab, eventyret og den naturlige leg, bliver vist i Cinemateket den 19. februar og på DR Ramasjang fra den 21. februar. .

I "Min mosters historier" har Theodor på 6 år har fået lov til at komme med sin moster, Lola, ud og sejle. Hun er matros på et eventyrligt sejlskib og har sejlet hele jorden rundt. Hun kan binde knob og sætte sejl og klatre hele vejen op i skibets høje mast, og så er hun rigtig god til at fortælle historier fra de syv verdenshave. Hver dag byder på nye spændende oplevelser, og med hjælp fra Lola og hendes historier klarer Theodor selv de største udfordringer på havet som en vaskeægte matros.

et sanseligt eventyr i børnehøjde, hvor der er tid til fordybelse og tid til at fortælle

"Min mosters historier" er skrevet og instrueret af Tone Mygind Rostbøll og er en efterfølger til den kritikerroste serie "Min oldefars historier" fra 2016, som hun også stod bag. Ifølge instruktøren skal den dog ikke opfattes som en ny sæson. 

Børnebiffen

"Min mosters historier" har premiere i Børnebiffen i Cinemateket den 19. februar kl. 11.15, hvor der vises fire afsnit.

Børnebiffen er Det Danske Filminstituts tilbud til de yngste børn og viser samlinger af korte kvalitetsfilm for de 3-6-årige.

Med Børnebiffen giver Det Danske Filminstitut kommuner, biografer og biblioteker i hele landet mulighed for at vise kvalitetsfilm for børnehavebørn – og deres pædagoger.

Læs mere om Børnebiffen

"'Min mosters historier' er mere end blot en sæson 2. Den er tænkt som otte stærke, individuelle film fortalt ombord på en ny magisk location – som et sanseligt eventyr i børnehøjde, hvor der er tid til fordybelse og tid til at fortælle," siger instruktøren.

Theodor spilles i serien af Tone Mygind Rostbølls egen søn, Theodor Rostbøll Goldbach, og idéen til fortællingen udsprang af en uges sommersejlads, de oplevede sammen. Serien er bygget op omkring Theodor og hylder den naturlige fantasi, han og andre børn er i besiddelse af. 

"Målet er at skabe et magisk, visuelt univers til de små fortællinger, som rummer den egenskab, Theodor har – og som jeg personligt tilstræber selv at bibeholde – at opleve verden som et barn med tid til de detaljer og den nysgerrighed, som er til stede i et barns fantasifulde blik," siger Tone Mygind Rostbøll.

Visninger

"Min mosters historier" har premiere den 19. februar kl. 11.15 i Børnebiffen i Cinemateket, hvor der vises fire afsnit. 

Der er TV-premiere på DR Ramasjang den 21. februar k.l 17.45 og de syv efterfølgende tirsdage. 

Filmfestivalen CPH:DOX har ligeledes to afsnit på sit skoleprogram fra den 16-26. marts.

Serien er produceret af Maria Stevnbak Westergren for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved Ulla Hæstrup.