Kampen for Irans frie presse

DOKUMENTAR. "Vi er journalister" er en dokumentarisk fortælling om de iranske journalisters kamp for at overleve under Ahmadinejad-regimet. Filmen vises på DR2 den 12. november.

Still from "We are journalists" by Ahmad Jalali Farahani.

"Vi er journalister" bygger på instruktøren Ahmad Jalali Farahanis personlige historie, da han som redaktør på en større avis i Iran blev forfulgt og tortureret af regimet under præsident Mahmoud Ahmadinejad.

Filmen fortæller om de mange iranske journalister, der som instruktøren selv kæmpede for at overleve under Ahmadinejad-regimet. Vi er med på redaktionerne og i journalistforeningerne, og vi får indblik i, hvordan censur, repressalier og tortur mod enkeltjournalister fungerer, men også hvordan der pludselig opstår åbninger og muligheder for kritisk journalistik.

Ahmad Jalali Farahani kom til Danmark i forbindelse med sin film om iransk undergrundskultur, "Sofar", der blev vist på CPH:DOX i 2010, og har siden fået asyl her i landet.

"Vi er journalister" er produceret af Anja Dalhoff for Danish Doc Productions med støtte fra talentordningen New Danish Screen. Filmen havde premiere på CPH:DOX og vises på DR2 den 11. november kl. 23.

"Vi er journalister"
DR2
11. november kl. 23:00