Program til årets FolkeBio er klar

FOLKEMØDE 2017. Det Danske Filminstitut inviterer til film og debat i samarbejde med Politiken under Folkemødet i Allinge. Se hele programmet for FolkeBio her.

Hvad gør vi ved den voksende politikerlede? Hvordan taler vi om sex? Hvor går grænserne for bevidsthed? Forhindrer den hårde tone på nettet unge i at deltage i den demokratiske samtale? Hvad gør det ved et menneske at vente længe på afgørelse om asyl? Og hvordan håndterer vi udfordringerne på flygtningeområdet? Det er nogle af de emner, der bliver taget op, når Det Danske Filminstitut og Politiken inviterer til film og debat under årets Folkemøde.

Følg begivenheden på Facebook.

PROGRAM FOLKEBIO 2017


Torsdag den 15. juni

14:00 | Tutti a Casa – Al magt til folket? Instruktør: Lise Birk Pedersen. DK 2017. 60 min.

Filmen følger det italienske protestparti Movimento fra outsider til magtfaktor i det italienske parlament og skildrer dermed en generel udvikling inden for de vestlige demokratier.

Populisme og politikerlede er temaet for den efterfølgende debat, hvor instruktøren fortæller om sin kommende film "Demokratiløftet". Mød Lise Birk Pedersen, Victor Boysen, RU, Lasse Quvang Rasmussen, DSU, og Tobias Weische, DFU.


16:30 | Jacob Holdt: Mit liv i billeder. Instruktør: Niels-Ole Rasmussen. DK 2016. 90 min.

Kom tæt på Jacob Holdt, manden bag Amerikanske Billeder, som her gør status over sit begivenhedsrige liv. Filmen er en hyldest til rejsen, eventyret, visdommen og kærligheden. 

Efter filmen er der Q&A med Jacob Holdt.


19:00 | Den anden side. Instruktør: Pernille Rose Grønkjær. DK 2017. 93 min.

Anders Matthesen har netop rundet de 40 år og har længe været et fænomen i dansk underholdning. Med samme råhed og ærlighed, som vi kender fra scenen, bliver vi for første gang inviteret med ind i hans private øjeblikke. En hæsblæsende fire år lang rejse gennem kaos, succes, tvivl og grin.


Fredag 16. juni

10:30 | Big Time. Instruktør: Kaspar Astrup Schröder. DK 2017. 85 min.

Få indblik i de kreative processer hos den verdenskendte og innovative arkitekt Bjarke Ingels, mens han kæmper for at fuldføre sit største projekt til dato. Vi følger arbejdet og de mange kompromiser, det kræver, og vi er med, når privatlivet presser sig på.


13:30 | Venus – Let’s talk about sex. Instruktør: Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen. DK 2017. 80 min.

Filmen fortæller ærligt og sårbart om kvinders forhold til sex – om lysten, ulysten, fantasierne, følelserne, opdagelserne og alt det, vi aldrig taler om. En række unge kvinder deler modigt deres tanker foran kameraet.

Efter filmen er der samtale med instruktør Mette Carla Albrechtsen, Emilia van Hauen, kultursociolog, og Anders Haahr Rasmussen, journalist og forfatter.


16:30 | ... Når du kigger væk. Instruktør: Phie Ambo. DK 2017. 84 min.

Hvor går bevidsthedens grænser – og er vi forbundne på måder, vi ikke anede? Phie Ambo stiller de store spørgsmål i et filmisk eksperiment med overraskende svar.

Efter filmen er der Q&A med instruktøren.


19:00 | Der kommer en dag. Instruktør: Jesper W. Nielsen. DK 2016. 110 min.

Året er 1967. På Nørrebro fjernes to brødre fra deres syge mor og anbringes på et børnehjem, hvor tiden står stille, og forstanderen har sin egen filosofi og barske reglement. Drama om tyranni og oprør, baseret på virkelige hændelser på drengehjemmet Godhavn.


Lørdag 17. juni

10:30 | Mon de kommer om natten? Instruktør: Emil Langballe. DK 2016. 58 min.

For år tilbage flygtede 14-årige Rokhsar og hendes familie fra Afghanistan. De bor nu i en lille jysk provinsby, hvor Rokhsar går i skole og til fodbold. Familien venter på den endelige afgørelse om asyl, men ventetiden har forvandlet Rokhsar for altid.

Marina Janell, forkvinde i bestyrelsen for Dansk Flygtningehjælp Ungdom DFUNK, introducerer filmen.


13:30 | De sidste mænd i Aleppo. Instruktør: Feras Fayyad. DK 2017. 104 min.

Prisvindende dokumentar om civile hjælpearbejderes daglige kamp og afmagt under krigen i Syrien. Medlemmer af De Hvide Hjelme kommer den nødstedte befolkning til undsætning efter de utallige bombeangreb, og gennem dem skildres, hvad det vil sige at leve under belejring.   

15:30-16:00. Med afsæt i de to film om Syrien er der debat med Naser Khader, MF (K), og Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.


16:30 | The War Show. Instruktør: Andreas Dalsgaard, Obaidah Zytoon. DK 2016. 100 min.

Filmen følger Syriens skæbne og en gruppe venner, hvis liv og drømme forvandles til mareridt, alt imens landet synker sammen i kaos. Radioværten Obaidah Zytoon og hendes venner rives med af opstanden mod regimet – en opstand, der udvikler sig til blodig borgerkrig.


19:00 | Underverden. Instruktør: Fenar Ahmad. DK 2017. 112 min.

Actiondrama om lægen Zaid, der begiver sig på hævntogt i den københavnske underverden for at opnå retfærdighed for sin myrdede bror. Det er et valg med omkostninger for ham og hans familie, og han må overveje, om hævnens pris bliver for høj.


Ekkokammer eller digitalt forsamlingshus?

Ud over filmprogrammet er der lørdag 17. juni kl. 12:00-13:00 debat i FolkeBio under overskriften: Er tonen på nettet en trussel mod vores demokrati?

Er sociale medier med til at styrke den demokratiske deltagelse blandt unge? Eller er debatten på nettet ødelæggende for vores demokrati, fordi den hårde tone afholder mange fra at deltage? Hvem har egentlig ansvaret for at sikre en sund debatkultur på nettet? Hvordan skaber vi en positiv platform i stedet for en destruktiv kampplads?

Kom og få de unges anbefalinger til, hvordan vi engagerer flere i den demokratiske samtale, og mød Anne Mette Thorhauge, Medierådet for Børn og Unge, Ask Hesby Krogh, Institut for Menneskerettigheder, og Heidi Klokker, Dansk Ungdoms Fællesråd.


Debat om filmstøtte og kvinder i ledelse

Claus Ladegaard, vicedirektør på Det Danske Filminstitut, deltager i en debat med titlen "Dansk film og drama i verdensklasse" om filmstøtte, talenter og faldende indtjening på trods af succes. Dansk film har fået 11 Oscar-nomineringer på 10 år, og drama brander Danmark over hele verden. Kan det blive ved, og hvad der skal til?

Debatten er arrangeret af Egmont og foregår den 16. juni 15:00 - 15:45 ved Allinge Røgeri / Bibliotek. Læs mere.

Claus Ladegaard deltager også i en debat om kvinder i ledelse, hvor deltagerne ud fra deres respektive udgangspunkter skal pege på hhv. største barrierer OG mest effektive løsningsforslag til at sikre bedre brug af den kvindelige talentmasse end vi ser i dag.

Arrangementet, der arrangeret af Hansen & Ersbøll Agenda, Djøf, Djøf Forlag og KVINFO, finder sted torsdag den 15. juni, kl. 16.30 til 17.30. Læs mere.


Læs mere om Folkemødet på folkemoedet.dk.