enda

For ærens skyld

Italien, 1913

41 min.U/Spillefilm

En kaptajn er lidenskabelig spiller, men taber og da han ikke ser anden udvej "låner" han af regimentskassen. Pengene spiller han op, men mødes uden sin svogers vidende med sin søster, som giver ham sin perlekæde. Den pantsætter han, således at han kan lægge pengene tilbage i regimentskassen. Han bliver tvunget til at tage sin afsked. Svogeren tror, at konen har haft stævnemøde med en fremmed mand, og da hun ikke vil røbe broderen, jager han hende ud.
Krigen mellem Italien og Tyrkiet er brudt ud. Broderen melder sig frivillig. Han falder på sin post, og man opdager, at han er kaptajn og bringer dødsbudskabet til svogeren, som indser, at han har mistænkt sin kone uden grund. Han opsøger nu konen, som arbejder på en systue, og beder om tilgivelse. Alt ender godt.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel For ærens skyld
Original titel L' onore riconquistato
Medvirkende Ettore Berti, Lola Visconti-Brignone, Guido Brignone
Produktionsland Italien
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Film d'Arte Italiana
Tekniske data 35 mm, Normal, tintet, Stum

Selskaber

Produktionsselskaber Film d'Arte Italiana

Medvirkende

Medvirkende Ettore Berti
Medvirkende Lola Visconti-Brignone
Medvirkende Guido Brignone

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.