enda

Mamas Portrait

Frankrig, 1919

0 min.U/SpillefilmStumfilm

Da Jacob Desnoyers er uden arbejde, beslutter han sig til at emigrere til Amerika og søge lykken der. Han efterlader et brev til konen og kysser sin datter farvel. Moderen må flytte fra lejligheden og bliver senere syg.
Hermine sælger et billede af sin mor til en kunsthandler og for pengene køber hun medicin.
Et år efter kommer Jacob hjem og er nu velhavende. Han kan ikke finde sin familie, men ser ved et tilfælde det udstillede portræt af sin kone.
Han køber det og skal netop til at efterspore familien, da Hermine ser, at moderens portræt ikke mere hænger i kunsthandelen.
Ved hjælp af indehaverens hund finder hun sin far og sammen tager de hen til fru Desnoyers, hvor lykken nu er fuldkommen. Slut. Komplet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Mamas Portrait
Original titel Le portrait de maman
Produktionsland Frankrig
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Cinema Èclair
Tekniske data 35 mm, Normal, tintet, Stum

Selskaber

Produktionsselskaber Cinema Èclair

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.