Arbejderkvinder i Grønland

Om filmen

Grønland er midt i en industriel udviklingsproces, en skærende kontrast til den tidligere livsform. I filmen, som er optaget i Holsteinsborg, fortæller en gruppe grønlandske kvinder om deres arbejde og deres placering på arbejdspladsen, om nødvendigheden af at organisere sig, at stå skulder ved skulder for at få arbejdsvilkår og løn forbedret. Rejepillerskerne fortæller med bitterhed, men også humor, om deres liv og det dobbeltarbejde, der er deres lod. De 'kongelige' håndpillede grønlandske rejer bliver her anskuet i forhold til de gentagne underlivsbetændelser, kvinderne døjer med, og deres fag- og kønspolitiske kamp.

”Lene Aidt og Merete Borker fortæller: ”Kvinderne gik ind i arbejdet med filmen, fordi de mente, at de selv kunne bruge den i deres kamp for større solidaritet i den grønlandske arbejderklasse og i forlængelse heraf kampen for bedre arbejds- og lønforhold” (fra introduktion til visning i Kino Valde, 1975).

'Arbejderkvinder i Grønland' vandt i 1975 førstepris som bedste debutfilm ved den internationale kortfilmfestival i Oberhausen.

Credits

Instruktion: Lene Aidt og Merete Borker
Manuskript: Lene Aidt og Merete Borker
Fotograf: Lennart Steen

Fakta

Kategori
Dokumentarfilm

Instruktør
Lene Aidt og Merete Borker

Udgivelsesår
1975

Produktionsselskab
Ebbe Preisler Film

Rekvirent/Producent
Statens Filmcentral og Danmarks Radio

Varighed og format
19 min., farve, tone

Se filmen