'3 Indian Tales' – med gratis gæst!

INDIANERE I ARKTIS. Som del af Cinematekets serie med 'Ny canadisk film' har vi gæster i huset. I eftermiddag, tirsdag den 24. marts kl. 17, introducerer produceren Virginie Dubois sin film '3 Indian Tales', der kommer helt tæt på 'native' canadiere - filmen var udtaget til Berlinalen.

Tre historier over fire årstider. Denne fine ensemblefilm, der var udtaget til Berlin Film Festival i 2014, skildrer en ny generation af ’native’ canadiere, der bor på reservater men er mere aktive og mindre resignerede end deres forældres generation.

Filmen følger Érik, Sayne og Alicia og hendes veninder. Érik er en ung fyr, der lever i et forfaldent hus fyldt med elektronisk skrot. Han arbejder energisk på at etablere en lokal tv-station. Den unge Shayne strejfer omkring i en mineby, mens han lytter til klassisk musik, og Alicia og hendes veninder omdanner et forladt skur til et tempel, hvor de tilbeder en kvindelig shaman.

Filmen vil blive introduceret af filmens producer, Virginie Dubois, der også har været producent på en række andre canadiske film –
bl.a. 'Over My Dead Body' som vi viser den 26. april kl. 16.30.

Gratis gæst

Alle kan, i eftermiddag kl. 17.00, få en gratis gæst med til visningen af '3 Indian Tales'.

Ny canadisk film

Canada har en særdeles rig filmkultur, hvori landets store øde landskaber ofte spiller en hovedrolle. Oplev seks helt nye canadiske film i Cinemateket i serien 'Ny canadisk film'. Derudover har Canada i mange år været synonym med en usædvanlig stærk dokumentarfilmtradition. Månedens dokumentar i april, ’Our Man in Tehran’ (2013), der går tæt på Canadas rolle i gidselaffæren under den iranske revolution, er et glimrende eksempel på canadisk dokumentarfilm, når den er bedst. 

For flere canadiske film se i øvrigt filmene 'Danse Macabre' + 'Over My Dead Body' i serien Dansens Dag i april.

Tid:24. marts kl. 17.00
Sted:
Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.