FILM-X Studie 5-8

I Cinematekets underetage findes FILM-X Studie 5-8, hvor du kan lave din egen film i en Morris Mascot-bilkulisse, lave trickfilm eller lægge sjove stemmer på stumfilm. Grupper på 3-10 personer kan prøve kræfter som både manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller, fotograf, klipper og lyddesigner.

Studie 5 

Bilen
Filmhold på 3-6 personer kan prøve kræfter som både manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller og fotograf i en Morris Mascot-bilkulisse. Vælg mellem fem forskellige scener: Fra en biljagt, til en flyvetur eller et cruise op ad Strandvejen. Arbejd videre med jeres filmoptagelser fra bilen i Klippestudiet. Her finder I flere optagelser, I kan klippe sammen med jeres egen film, og til sidst kan I lægge lydeffekter og musik på.

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd. Find forberedelsesark her på siden.

Alder: +6 år (børn i følgeskab med en voksen)

 

Studie 6

Trickfilmstudiet
Hvad skete der lige der? Hvor mange mennesker kan der egentlig være i en lille kasse? Hvem går ned og hvem kommer op? En transportkasse er glemt i containeren – hvad mon den indeholder?
Alt kan ske i og omkring den magiske kasse – det er kun fantasien, der sætter grænser. Kom ned og prøv vores nye studie 6 og skab de mest utrolige og skøre fortællinger med tryllerier og tricks.

Studiet er meget enkelt at betjene, og der opnås hurtigt et forrygende resultat.
I kan tage filmen med hjem, som den er, men hvis I vil pynte yderligere på historien og stramme fortællingen op, kan I lægge musik og lydeffekter på, inden den skal vises i hjemmebiografen.

Hvem kan bruge det?
Studie 6 er åbent for alle og helt gratis i perioder, hvor der ikke er bookede forløb. Der er plads til alle. Desuden indgår studie 6 i tilbuddet sammen med studie 5 og 7 til private arrangementer, firmaer, skoler og institutioner. 

 

Studie 7


Stemmer på stumfilm
Hvad siger De? I vores nye dubbing-studie kan I lægge sjove stemmer på et væld af stumfilm-klip. Lav komiske dialoger og giv de gamle klip nye, overraskende lydsider! Glæd jer til gode grin – det er ganske let og ganske gratis.  
I kan vælge mellem en række klip fra den danske stumfilmskat, som I lægger stemmer på. Prøv at aflæse personernes kropssprog. Hvad handler historien om? Hvad siger karaktererne? I bestemmer helt selv, og kun fantasien sætter grænser. 
Alder: + 6 år (børn i følgeskab med en voksen)
 
Leg med musik og lydeffekter
Med stemmerne på har I klaret det vigtigste, og I kan vælge at tage filmen, som den er. Men hvis I er blevet grebet af processen, kan I lægge musikstykker ind som underliggende stemningsmusik eller vælge mellem sjove effekter fra et stort lydbibliotek. Til sidst får I filmen med hjem via et link. De gamle stumfilm har nu fået et helt nyt liv i dine hænder, og effekten er overraskende stor.

Studie 8

Prøv vores nye BLUESCREEN STUDIE! Ud over at der nu også er mulighed for at optage flere forskellige film i vores nye bluescreen og redigere med billeder og lyd, har vi fået udviklet en ny baggrundsfilm til studiet – DRAGEN.
I DRAGEN jagtes I af en farlig drage. I flyver hen over et hav omgivet af rå klipper. Dragen får færden af jer, forsvinder og dukker op igen. Når den at fange jer med sin ild?

Find selv på en handling. Optag og rediger med billeder og lyd i vores klippesuite.

Praktisk information

FILM-X i påskeferien
FILM-X studie 5-8 holder åbent med gratis adgang i påskeferien, hvor der endda er guides på i tidsrummet kl. 11-14.
Der er guides på fra d. 13., 14. og 15. april og igen 17. og 18. april. 

Bookede forløb med guide (børn)
Lørdag-søndag kl. 11-13 og 13:45-15:45.
Pris: 600 kr. (3-10 deltagere). 

Betaling via faktura senest 14 dage i forvejen. Aflysninger eller ændringer af deltagerantal kan ske uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende. Book her.

Ikke-bookede forløb med guide
Lørdag-søndag kl. 11:00-13:45.
Pris: Gratis.
Bookede forløb prioriteres.

Forløb uden guide 
Hele Cinematekets åbningstid.
Pris: Gratis. 
Bookede forløb og øvrige betalte arrangementer prioriteres.