Videoteket

cinematek-videotek
Foto: Jørgen True
I Videoteket kan du se et stort udvalg af spillefilm, kort- og dokumentarfilm og TV-serier. Det er gratis at se film i Videoteket.

Se film i Videoteket

Der er over 14.000 film at vælge imellem i Videoteket og udbuddet vokser hele tiden.

Der er mulighed for at se film ved vores gennemsynsborde eller i vores hyggelige biografsæder ved tre store fladskærme.

Du kan blandt andet se film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) og alle de film som nu distribueres via Filmcentralen til skoler og Filmstriben til biblioteker. Der er desuden adgang til Mediestream fra samtlige computere i Videoteket/Biblioteket.

Når du befinder dig i Videoteket kan mange af vores film ses direkte via et link i Filmdatabasen. Film der kun forefindes på DVD/BLR eller VHS bestiller du hos bibliotekspersonalet.

Personalet vejleder desuden i søgning og fremfinding af film og andet relevant materiale knyttet til filmene, f.eks. anmeldelser, artikler og bøger.

Hjemlån af film?

Du kan ikke låne filmene med hjem, men de titler der også findes på Filmstriben kan oftest "lånes" via dit lokale folkebibliotek, så du kan se filmen hjemme på din egen computer.

Faciliteter i Videoteket

Videoteket råder over tre store fladskærme, hvor man kan sidde i ro og mag i behagelige biografsæder. Der er desuden fire PC-pladser med DVD- og VHS-player tilsluttet 22'' PC-skærme. Op til fire personer kan se en film samtidig.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 09:00-21:00
Lørdag: 10:45-21:00
Søndag: 10:45-19:00

Kun digitalt og streamet materiale kan gennemses i disse tidsrum.

Bemandet åbningstid

Mandag: Lukket
Tirsdag: 10:00-17:00
Onsdag-Torsdag: 12:00-17:00
Fredag: 12:00-16:00

Uden for den bemandede åbningstid gives der adgang til dele af Videoteket med sundhedskort.

Kontakt


Tlf. +45 3374 3400
bibliotek@dfi.dk