Open air biograf

Filmtagets open air biograf er placeret på tagterrassens sydøstlige hjørne.Biografen er opbygget som en rigtig biograf, med 127 individuelle og nummererede stole på trinopbygning, med 11 rækker.

Filmvisning sker via en stor LED skærm, der med lille pixel pitch størrelse og højt lysoutput er beregnet til filmvisning, lige meget om man sidder på første eller bagerste række, om filmvisning sker i dagslys eller aftenmørke, hvor sensorer vil balance lysstyrken optimalt. Lyden i biografen er ligeledes klassisk biograflyd, leveret med komplet 7.1 surround system.

Hvad der adskiller Filmtagets biograf fra en ’almindelig’ biografsal er, at den befinder sig på 5. sal, bygget som en open air biograf – uden tag. Man vil altså kunne nyde både film og himmel i samme ’billede’ – i tilfælde af regn, vil vi dog have markise og sidegardiner til at beskytte publikum.

Filmtagets open air biograf vil både fungere som almindelig biograf med tilrettelagt repertoire, eventbiograf som Cinematekets øvrige sale og som lokation til eksterne events.

Der planlægges ca. 400 forestillinger over et kalenderår, hvoraf ca. 100 vil være med event.