Filmtaget

UDSTILLING, CAFÉ & ROOFTOP-BIOGRAF

Der er fri entré til Filmtagets faste filmudstilling, som gennem en række interaktive udstillingspavilloner guider en igennem den spændende danske filmhistorie, fra stumfilm og folkekomedier til dokumentarer, dogmebevægelsen og film for børn og unge, heriblandt to filminspirerede legeområder.

Himmelbio - BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMEL

Tag filmoplevelsen til nye højder i rooftop-biografen Himmelbio. Heroppe under stjernerne kan du se store klassikere, sjældne filmperler og opleve spændende events.

Se mere

DRUK – SPIS & DRIK MED MAJESTÆTISK UDSIGT

Nyd drikkevarer, snacks og lette anretninger med en majestætisk udsigt over det gamle København og Kongens Have. Den uhøjtidelige lounge-stemning er i højsædet hos DRUK, hvor eftermiddagen i solen hurtigt bliver til aften i solnedgangen.

Se mere

FAKTA OM FILMTAGET

Filmtaget er et kommende samlingssted for filmoplevelser i hjertet af København. På Filminstituttets 1700 m2 store tagterrasse kan man både tage på opdagelsesrejse i dansk filmhistorie i filmudstillingen, se film under åben himmel i rooftop-biografen Himmelbio og nyde den majestætiske udsigt over det gamle København i caféen DRUK, hvor man kan få stillet sin sult og tørst, uanset om vejret indbyder til kaffe indendørs eller en kølende cocktail ude på terrassen. 

 


Filmtaget tilbyder både indsigt og udsigt: Her kan man opdage nye sider af dansk film og se København fra nye vinkler. Der er fri entré året rundt, og her er oplevelser for både børn og voksne.

 

I de interaktive udstillingspavilloner kan man møde de største danske filmkunstnere gennem tiden, synge med på de mest elskede sange fra den danske filmskat og genopleve filmens fødsel og stumfilmtidens guldalder, mens de yngste kan lege med kendte figurer fra danske børnefilm og slå sig løs på de to filminspirerede legeområder. I Spiltårnet kan man desuden fordybe sig i danske computerspil gennem tiden og se skiftende grafik-smagsprøver fra spritnye spil på de tre 86-tommers skærme.

 

Filmtaget er endnu et venue for dét, der er Filminstituttets kerneopgave: at styrke interessen for dansk film og skabe berigende filmoplevelser. 

 

 • Gratis adgang og åbent hele året fra kl. 09.00-22.00. 
   
 •  Adresse: Gothersgade 55, 1123 København K.
   
 • Bygherre: Egmont og Det Danske Filminstitut. Egmont ejer bygningen og afholder størstedelen af udgifter til ombygning og etablering af tagterrassen. Når tagterrassen er færdigbygget, overgår udstillingsdriften til Filminstituttet. 
   
 • Hovedentreprenør: Juul & Nielsen. Totalrådgiver: Rambøll / Henning Larsen. Udstillingsrådgiver: No Parking.
   
 • Filmtagets café DRUK drives af Meyers.