Apokalyptiske besættelser

I AFTEN BRYDER EPIDEMIERNE UD. Som medspil til Cinematekets serie 'Epidemi-alarm!' viser Psych-Out!-biffen to film for fuld bakteriel udblæsning – af George A. Romero og David Cronenberg, to af 1970'ernes største genrefilmmestre. På knitrende celluloid, naturligvis.

To horror-film for én films pris

Et hemmeligt biologisk våben – en virus med kodenavnet Trixie – slippes ved et uheld løs i sovebyen Evans, Pennsylvania. Det sker i George A. Romeros sjældent viste science fiction horror-action flick 'The Crazies' (der herhjemme fik den fjollede titel 'Smag af døden'). Men at det lille samfund rammes af en bølge af sindssyge og optøjer er bare begyndelsen. Da militæret rykker ind i beskyttelsesdragter og med skarpladte geværer, kommer der for alvor gang i løjerne. Det lykkes imidlertid en lille gruppe borgere at flygte til byens udkant, hvor de skjuler sig for horderne af skydegale soldater, desperate videnskabsmænd og morderiske naboer, mens de kæmper med deres egne depraverede drifter. Hva' nu – er der nogen vej tilbage fra dette galoperende vanvid?

Aftenens anden film, ‘Blodig galskab' (’Rabid’), er en af hjørnestenene i den canadiske horror-mester David Cronenbergs apokalyptiske epidemi-visioner. Filmens kvindelige anti-heltinde, Rose – spillet af pornoskuespilleren Marilyn Chambers – gennemgår efter en motorcykel-ulykke en plastikkirurgisk operation, der ved en fejl bevirker, at hun udvikler et blodtørstigt fallosorgan i sin armhule! Den labre Rose er uden at vide af det transformeret til en evigt hungrende hundjævel, og drevet af tørsten efter blod spreder hun en rabies-lignende epidemi overalt, hvor hun kommer frem. Wicked!

I pausen er der varme toner på rejsegrammofonen, og der kan der vanen tro købes kolde øller for kolde kontanter i baren.

Læs mere om filmene og bestil billetter her. 

Læs mere om filmserien 'Epidemi-alarm!' her. 

Tid: ’Psych-Out!-Biffen i december: ’The Crazies’ og 'Blodig glaskab' ’. 18. december kl. 19.15.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34 12