Asian Night – crazy-satire og malaysisk karaoke

Spis, syng og grin med charmerende malayer i Asian Nights visning af kultfilmen ’Sell Out!’

Den 29. august bydes der på lækkerier, dans og karaoke, når den vanvittige malaysiske musical "Sell Out!" vises ved et særarrangement. Filmen var et af de mest populære skæve indslag på sidste års Venedig-festival, hvor den vandt i prisen "Alternative Vision". Og at kalde filmen for alternativ er lidt af en underdrivelse.

Det er en forrygende musical/komedie, der emmer af fantasi og ironi. Filmen er en satire over kapitalismens onder og tv-verdenens dehumanisering, men frem for alt er det en knaldsort komedie, der lyses op af frækhed og originalitet.

Den absurde kapitalisme

Kapitalismen står for skud, når den malaysiske instruktør Yeo Joon Han fokuserer linsen på systematisk grådighed inden for erhvervslivet.  I det absurde persongalleri befinder der sig bl.a. to direktører, der håner en produkt-designer, efter at denne har sat spørgsmålstegn ved et indbygget gå-itu-funktion. For så kan selskabet, der passende hedder FONY, jo sælge flere apparater!

I den modsatte ende af figurgalleriet, men lige så absurde, er tv-bimboen Rafflesia (opkaldt efter en meget synlig og stærkt ildelugtende blomst). Da hendes eks-forlovede falder død om midt under et interview, ser hun mulighederne ved et helt nyt "ultimate reality"-koncept. Hendes tv-koncept med samtaler fra dødssengen lanceres, og den vilde jagt på døende mennesker sættes i gang.

Fantastiske Malaysia

"Sell Out!" kunne næppe være blevet til andetsteds end i Malaysia: En crazy-satire fuld af musikalitet og disrespekt. Alt bliver blandet sammen i en skøn blanding, inklusiv sproget, der er en charmende blanding af kantonesisk, malaysisk og engelsk.  

Til arrangement sørger Malaysian Danish Association for lækkerier og underholdning bagefter, og så er der optræden ved den malaysiske danser og koreograf Aida Redza. Der vil også blive sat en karaokemaskine op, hvor der vil være frit for alle med hang til (u)skøn sang.

Vel mødt til Asian Night!

Pris: 75 kr. inklusiv mad og drikke. 

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på www.cinemateket.dk.

Tags: