Auteur-certificeret uhygge i Cinemateket

RAFFINERET GYS. Genrefestivalen Blodig Weekend gemmer på filmperler af højeste karat.

Når Blodig Weekend løber af stablen vil det være med et spraglet program, der rummer en stor filmisk bredde. Fra klovnet ”comedy horror” over zombie-inficeret drama til værker med tydeligt auteur-stempel. Et af de sidstnævnte er filmen ’Kiss of the Damned’, der er skabt af Xan Cassavetes – datter af ingen ringere end den berømte independent-instruktør John Cassavetes.

’Kiss of the Damned’ er et stilfuldt genrestykke med en både udfordrende og overraskende historie. Under en tung 70’er atmosfære er filmen en letpåklædt sag med lange hjørnetænder og klare referencer til klassikere inden for genren – tilsat et drys 80’er-ondskab fra mestre som Jean Rollin og Mario Bava. Vi viser filmen lørdag kl. 21.30.

Genrefilmens måske største auteur, den italienske giallo-maestro Dario Argento, er ligeledes at finde i festivalens program. Argento er kendt for sin elegante fortællestil og fornemt koreograferede indstillinger. Lørdag kl. 14.15 viser vi hans anden spillefilm ’Den nihalede kat’, der fortæller historien om en blind, pensioneret rapporter, der kommer på sporet af et mord. Stiliserede billeder og et groovy score af Morricone med vokal af Edda Dell’Orso pryder denne spændende whodunnit-thriller, der gav Argento tilnavnet ’Italiens Hitchcock’. Det er i øvrigt Thomas Rostock, landets fremmeste Argento-ekspert, der præsenterer filmen.

Sideløbende med det store filmprogram vil der om lørdagen desuden være såkaldt ’Collectors Market’ fra kl. 13 – 21. En række private samlere og forhandlere sætter stande op i Cinemateket, og man vil kunne finde næsten alt, hvad genrehjertet måtte begære: film, plakater, merchandise og memorabilia. Asta Bar er åben under hele markedsdagen med svale drikkevarer og snacks, og restauranten SULT serverer den specialdesignede Blodig Burger med fritter, til en særpris på 95 kr.

Tid: Fra den 26. september til den 29. september
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12