Bent Fabricius-Bjerre introducerer Bjergkøbing Grand Prix

FILM OG PLADERECEPTION. Den 8. december fejrer Cinemateket børnefilmklassikeren Bjergkøbing Grand Prixs 40 års-jubilæum og Bent Fabricius-Bjerre musik, der udkommer i forbindelse med jubilæet. Der er pladereception fra kl. 17.00 (fri entré). Bent Fabricius-Bjerre introducerer Bjergkøbing Grand Prix kl. 18.30. Kom glad til muntre toner, film og bilos!

Tirsdag den 8. december udkommer Bent Fabricius-Bjerres iørefaldende soundtrack til dukkefilmklassikeren ’Bjergkøbing Grand Prix’ for første gang.

Pladeselskab PlantSounds inviterer i den anledning til pladereception i Cinematekets forhal fra kl. 17.00 (der er fri entré til receptionen). Den nye cd sælges til særpris, og Bent Fabricius-Bjerre sætter gerne sin signatur på den.

Inden filmvisningen kl. 18.30 vil Bent Fabricius-Bjerre m.fl. fortælle om filmen og nu også om udgivelsen af musikken. Snakken foregår på scenen i biografsalen.

Dukkefilmklassikeren om det store billøb i Bjergkøbing er fuld af intriger og farverige figurer, og byder på spænding og nostalgi fra start til slut – for store og små (filmelskere). Cykelsmeden Teodor Fælgen får et sponsorat af oliesheiken Ben Redic Fy Fazan. Med sine hjælpere – Sofus Gundersen, morgenfrisk og barnefødt optimist, og Ludwig, forsigtig og udpræget pessimist – bygger han raceren Il Tempo Gigante og sætter fuld gas på for at vinde det store Grand Prix!

’Bjergkøbing Grand Prix’ vises i ny kopi med danske stemmer - og kan også ses den 26. december og den 6. januar - uden hokuspokus!

Tid: Tirsdag den 8. december kl. 18.30 samt lørdag den 26. december kl. 15.45 og onsdag den 6. januar kl. 16.30 (uden introduktion)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400