Berigende børnefilm på BUSTER

Også i år har BUSTER-festivalen forsøgt at finde film, som møder sit publikum - børn og unge - med historier i øjenhøjde. Fra den 15. til den 25. september viser Cinemateket en række film til børn og barnlige sjæle - film, som rækker fra klassikerne til nye perler.

Over 160 spændende, skæve og skøre film fra hele verden vil kunne opleves i de danske biografer. Man vil desuden kunne fordybe sig i forskellige filmrelaterede workshops, møde instruktører og skuespillere og deltage i de mange andre arrangementer. Her er et udpluk af Cinematekets program:

"De voksnes rækker" i børnehøjde 

Festivalens internationale profil vil blive rigt repræsenteret, hvor man blandt andet kan opleve Nikola Lezais rå slackerfilm 'Tilva Rosh', hvor unge Jackass-inspirerede serbere gør alt for at få den sidste sommer, inden virkelighedens alvor sætter ind, til at vare evigt.

Den tysk/poske 'Vinterdatter' handler også om mødet med en ny virkelighed. Katarina lever et trygt liv i Berlin med sin mor, far og en lillesøster på vej. En dag fortæller hendes mor hende, at hendes rigtige far ikke sidder hjemme i dagligstuen, men hedder Aleksei og sejler på et skib mellem Rusland og Polen.

Livet er hårdt, koldt og ubarmhjertigt i den lille isolerede kinesiske landsby ved 'Dooman-floden', men for dem på den anden bred, i Nordkorea, er det et paradis, man gerne risikerer liv og lemmer for at komme over til.

Humor, alvor og gensyn med klassikerne

Miljøbevidsthed er der også masser af i den morsomme, men også lærerige, dokumentarfilm ’How to Boil a Frog’, som ikke bare stritter med den formanende pegefinger, men også anviser løsninger på de globale problemer.

I børnefilmkonkurrencen finder man bl.a. den tyske ’Vidunderbørn’, som udspiller sig under 2. verdenskrig og giver os barnets perspektiv på en tid med omvæltninger. Udover de mere alvorstunge emner tilbyder programmet desuden et væld af andre lette og sjove film.

For at gøre festivalen så helstøbt som muligt sætter BUSTER børne- og ungdomsfilmene i det hjemlige historiske relief. Vi tilbyder  fire af Søren Kragh-Jacobsens klassikere, som man nu får en sjælden chance for at opleve på det store lærred. Nyd gensynet med 'Guldregn', 'Drengene fra Skt. Petri', 'Gummi Tarzan' og 'Vil du se min smukke navle'.

De alleryngste, som skal i biografen for første gang, kan passende starte med BUSTER i Børnebiffen for de 3-6-årige i Cinemateket.

Mere info og web

Du kan finde BUSTERs programavis i Cinematekets foyer eller i byens andre biografer. Programavisen er desuden distribueret til alle de københavnske folkeskoler.

www.buster.dk