Bidsk rumænsk komedie og rørende tysk trekantshistorie

Europæisk film når det er bedst. Onsdag den 15. juni præsenterer Kosmorama en prisvindende rumænsk komedie og torsdag den 16. står den på tysk film fra sidste års Berlinale – med instruktørbesøg.

Kosmorama præsenterer rumænsk film: 'Hooked'

I 'Hooked' tager en matematiklærer sin elskerinde med på, hvad der er tænkt som en romantisk udflugt i det grønne. Men da de rammer en prostitueret med bilen, tager den første løgn den næste.

Se traileren hér.

Prisvinder i point of view-billeder - med intro og reception

Adrian Sitarus bidske komedie 'Hooked' vandt kritikerprisen ved Palm Spring International Film Festival - og skiller sig ud fra mængden af rumænske film ved udelukkende at være fortalt i point of view-billeder!

Kosmorama-skribenten Morten Egholm vil inden filmen give en introduktion til den rumænske nybølges hverdagsdramaer og ofte gravsorte humor. Efter filmen byder vi på vin i Asta Bar og mulighed for at købe det nye nummer af Kosmorama til særpris.

Onsdag den 15. juni kl. 19.00.

Tysk filmaften: 'Renn wenn du kannst'

Den bitre, kørestolsbundne Ben er ved at afslutte sit universitetsspeciale og gør samtidig livet surt for sine forskellige handicap-hjælpere. Ben får dog kam til sit hår, da han hyrer den medicinstuderende Christian, som ikke er indstillet på at indgå i Bens julelege og magtspil. Der opstår i stedet et slags venskab mellem de to unge mænd. Det bliver dog sat på prøve, da de begge falder for den smukke cellist Annika, som lider af voldsom præstationsangst.

Se traileren hér.

Mød instruktør bag filmen, der åbnede Perspektive Deutsches Kino ved sidste års Berlinale

"Rasende romantisk og særdeles underholdende trekantshistorie – så fremragende kan tysk film være," hed det i en af de mange positive anmeldelser af 'Renn, wenn du kannst', der var åbningsfilm for sideprogrammet Perspektive Deutsches Kino ved sidste års Berlin-festival.

Dietrich Brüggermanns underholdende komedie er båret af en rørende, vittig dialog og af fornemme skuespilpræstationer. Brüggermann vil fortælle om sin film i samtale med den faste vært for Tysk Filmaften, Steen Bille. Også instruktørens søster, Anna Brüggermann, som spiller rollen som Annika - og har været medforfatter til manuskriptet - vil være til stede ved visningen.

Torsdag den 16. juni kl. 18.30.