Bio Min Bio viser kultdukkefilmen 'Bjergkøbing Grand Prix'

Bilos i børnehøjde med kultdukkefilmen over dem alle: den norske 'Bjergkøbing Grand Prix'. Søndag den 13. september.

Langt mod nord ligger Bjergkøbing. En lille by med et dunkende benzinhjerte. Her afholdes nemlig tidernes mest fantastiske billøb: Bjergkøbing Grand Prix!

Cykelsmeden Theodor Fælgen bor i Bjergkøbing sammen med sine to medhjælpere Sofus Gundersen, barnefødt optimist, og Ludwig, udpræget pessimist. Theodor er en yderst ivrig opfinder, og har bl.a. opfundet den ultimative barber- og bærplukkermaskine med slingrekøl.

En anden af hans opfindelser er retometerfordeleren. Denne opfindelse har racerkøreren Rudolf Blodstrupmose stjålet, og nu dominerer han racersporten. Da Theodor en dag ser Rudolf med opfindelsen, som Rudolf påstår han selv har lavet, bliver Theodor inspireret til at bygge den mageløse Il Tempo Gigante.  

En elsket klassiker

Siden sin udgivelse tilbage i 1975 har 'Bjergkøbing Grand Prix' henrykket børn i alle aldre, og det er blevet en af de mest elskede nordiske børnefilm overhovedet. Filmen er endda så populær, at der både er hjemmesider og computerspil baseret på den over 30 år gamle film.

Med musik af Bent Fabricius-Bjerre og et utroligt charmende persongalleri er det lykkedes Norges kendte og populære dukkefører Ivo Caprino at skabe en sand klassiker. En kultdukkefilm, som sikkert vil få mange voksne til at hive deres børn med i biffen. Filmen vises søndag den 13. september kl. 12.30. Billetpris kun 25 kr. 

Med børnene i Cinemateket

September står i barnets tegn i Cinemateket med Buster Festivalen som årets helt store trækplaster for de yngste generationer.

Derudover er der også mulighed for børn at se eller gense den nuttede og morsomme ’Kung Fu Panda’, der må gå så grueligt meget igennem for at blive en stor kung fu-mester.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.