2000 sprogklasse-elever i Cinemateket

Under navnet "Med sprogklassen i Cinemateket" tilbyder Cinemateket et skræddersyet program af stærke og vedkommende film fra hhv. Tyskland, Frankrig og Spanien til tysk-, fransk- og spanskklasser på gymnasialt niveau. Filmene vises i samarbejde med hhv. Goethe-Institut Dänemark, Institut Français og Den Spanske Ambassade, som ligeledes stiller undervisningsmateriale til rådighed til filmene. Til sammen har 35 forskellige skoler, 70 klasser og over 2000 elever været inde at se tyske, franske, spanske film henover efteråret 2018.

Den 23. november var to spanskklasser fra Gammel Hellerup Gymnasium inde at se den spanske film '10.000 KM' (Carlos Marques-Marcet, Spanien 2014). Filmen blev vist som en del af tilbuddet "Med sprogklassen i Cinemateket", hvor stærke film med vedkommende temaer tilbydes til sprogklasser på skoler og gymnasier. Med filmene følger undervisningsmaterialer, så klasserne kan arbejde videre med filmene efterfølgende.

Denne dag var såvel lærere som elever begejstrede for konceptet:

"Det er et glimrende tilbud, som giver eleverne god mulighed for at lære mere om spansk sprog og kultur på en engagerende måde. Det er også godt, at der bliver stillet undervisningsmateriale til rådighed", udtalte Thomas Lyng, spansklærer ved Gammel Hellerup Gymnasium.

"For os er det især vigtigt at give de unge en dybere forståelse for den spanske kultur"

- Barbara Garcia de Miguel, Den Spanske Ambassade

Eleverne hæftede sig blandt andet ved, at det er en anden måde at lære sprog på, end de er vant til: "Det er fedt at komme herind og se spansk film. Det giver en helt anden oplevelse end at se film i et klasseværelse", sagde Julie, som er elev ved Gammel Hellerup Gymnasium.

Babara Garcia de Miguel fra Den Spanske Ambassade var til stede for at introducere filmen på spansk, og udtrykte stor tilfredshed med samarbejdet:
"Vi er glade for en hver mulighed for at promovere spansk sprog og kultur i Danmark - og glade for at samarbejde med Cinemateket. For os er det især vigtigt at give de unge en dybere forståelse for den spanske kultur".

Ines Villabrille Fernandez, elev, Den Spanske Ambassade

Kontakt Louise Schelke Jensen på louisesj@dfi.dk for at høre mere om 'Med sprogklassen i Cinemateket'.